Veilig werken met een VCA certificaat!

Vandaag nog een hoogslaper kopen
17 oktober 2019
Handige tips voor besproeien van uw tuin!
30 oktober 2019

Het wordt overal drukker. In het verkeer gaan we daar eigenlijk redelijk goed mee om, maar binnen de bedrijven, op de werkvloer kan er nog veel verbeterd worden, niet alleen in de bouw. Veiligheid in het interne verkeer krijgt bijvoorbeeld vaak pas aandacht als er iets mis is gegaan. En bij een ongeval tussen een heftruck of vrachtwagen en een medewerker is de medewerker de zwakkere. De gevolgen kunnen levenslang te zien en te voelen zijn. Bij het omgaan met de vaak zware machines in een productiebedrijf kan er veel mis gaan. Daar is de zwakke schakel ook vaak de mens die de machine bedient.

Voorkom slachtoffers en schade
Als het personeel zich niet veilig voelt bij een bedrijf zullen de medewerkers al snel op zoek gaan naar beter werk, veiliger werk. De schade aan mens en machine na een ongeval is vaak niet de vervangen. Ongevallen kunnen de goede naam die een bedrijf heeft zo beïnvloeden dat klanten wegblijven. Ook zij gaan op zoek naar alternatieven.

VCA-certificering voor personeel en voor het bedrijf kan het bewustzijn rond veiligheid, gezondheid en het milieu verbeteren. Wanneer de werknemers zelf de verantwoordelijkheid krijgen over de veiligheid, hun gezondheid en het milieu binnen hun werkkring zal er beter gekeken worden naar problemen.

De lijst van deelnemende bedrijven aan het VCA certificeringsplan wordt met de dag langer. Begonnen als een checklist voor bouwondernemingen zijn er nu VCA bedrijven in bijna iedere sector van onze industrie.

Wat moet de ondernemer doen?
Zowel de werknemers als de ondernemer kunnen een VCA Diploma behalen. Ook het bedrijf kan dan als VCA Gecertificeerd bedrijf aangemerkt worden. De aandacht voor Veiligheid Gezondheid en Milieu wordt gecontroleerd en adviezen worden gegeven om de situatie te verbeteren. Veiliger, gezonder en schoner werken is beter voor iedereen die betrokken is bij je bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *