Een live chat service voor op jouw bouw website
12 augustus 2019
Klussen? Zorg dat je het veilig doet!
12 augustus 2019

Je vakantie is de periode van het jaar waarin je lekker kunt ontspannen. De dagelijkse beslommeringen even achter je laten, vertrekken naar een fijne plek en alleen maar genieten. Voor veel inbrekers is jouw vakantie echter hun kans om een flink ‘inkomen’ binnen te hengelen.

Piekmoment
Er zijn een paar momenten in het jaar waarop inbrekers extra actief zijn. De winter is een beruchte periode bijvoorbeeld, omdat het dan lang donker is en dieven gemakkelijker hun gang kunnen gaan zonder snel gezien te worden. De kerstdagen zijn berucht, omdat veel mensen dan wegens familiebezoek urenlang niet thuis zijn.

Maar ook in de zomer is er een duidelijke piek te zien. Het is dan weliswaar lang licht, maar in iedere straat staan zo tussen juli en september continue wel 1 of meerdere huizen voor langere tijd leeg omdat de bewoners op vakantie zijn. Een slimme dief monitort gewoon een paar straten, en heeft zo al snel in de gaten waar opeens geen auto meer voor de deur staat en waar geen lichten meer branden.

Kleine dingetjes
Er zijn een hoop kleine dingetjes die je kunt doen om niet al te duidelijk te laten blijken dat je op vakantie bent. Vraag buren die wel thuis zijn bijvoorbeeld om hun (tweede) auto voor jouw deur te zetten, dan valt je lege huis al een stuk minder makkelijk op. Ook kun je 1 of meerdere lampen van een tijdsschakelaar voorzien, zodat ze iedere dag een aantal keer branden. Zorg ook dat je huis niet té netjes opgeruimd is, mocht een inbreker door een raam naar binnen loeren en alles keurig aan kant zien, dagen achter elkaar, kan dit ook op gaan vallen. Laat dus gerust wat spullen slingeren voor je je koffer inpakt!

Het allerbelangrijkste is echter dat je voorkomt dat inbrekers je huis makkelijk kunnen betreden. Natuurlijk, als ze echt willen kunnen ze overal binnenkomen, maar zelden zullen ze het huis kiezen dat hen de meeste tijd en moeite kost. Zorg ervoor dat je goede veiligheidssloten op al je deuren en eventueel ook op je ramen hebt. Die kun je door een vakman laten installeren, maar ben je een beetje handig en heb je het juiste gereedschap in huis dan installeer je veiligheidssloten ook heel gemakkelijk zelf.

 

Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat je het inbrekers niet al te makkelijk maakt. Laat geen ladder achter in je tuin, zo voor het grijpen, daar zullen je buren je ook dankbaar voor zijn. En vraag buren om een oogje in het zeil te houden en dagelijks even van buiten en binnen te checken of alles er normaal uitziet, en er geen tekenen zijn dat inbrekers je huis in de smiezen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *