Unilin Pir voor de juiste isolatie

Duizenden liters drinkwater besparen? Vang regenwater op!
21 juli 2017
Cosmofin PVC de nieuwe lijn van Icopal voor PVC dakbanen.
8 september 2017

Bent u opzoek naar het juiste isolatie materiaal voor uw platte of hellende dak? Unilin Pir ook wel Utherm Roof Pir is hiervoor het perfecte isolatiemateriaal. Unillin Pir is een isolatiemateriaal wat geproduceerd wordt door UNILIN Insulation die hier in gespecialiseerd zijn. In vergelijking met andere materialen heeft PIR isolatie zeer gunstige kenmerken. PIR isolatie is slanker, eenvoudiger te verwerken en vochtongevoelig.

De PIR isolatieplaten hebben een lambdawaarde van 0,022 W/mK gebaseerd op CE markering en garanderen u zo de beste keuze om elk type gebouw snel luchtdicht en energiezuinig te isoleren. Lambda-waarde (λ-waarde) is de mate van geleidend vermogen. Dit betekend hoe lager de Lambda-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Bij Unilin Pir is deze waarde zeer laag in verhouding met andere isolatie materialen. Waardoor de platen zeer slank kunnen blijven. Dit is ook met de verwerking makkelijker. Je kunt meer isolatieplaten vervoeren doordat er meer ruimte is in uw bedrijfsbus en doordat het licht van gewicht is zijn deze platen makkelijker te verwerken zonder hulpmiddelen. Daarnaast hoeft er voor het isoleren van een dak of spouw muur minder materiaal verwerkt te worden ten opzichte van EPD en minerale wol.

Doordat de isolatieplaten erg slank zijn kun je het materiaal ook makkelijk zagen of snijden. Hierdoor kun je heel eenvoudig de juiste formaten verkrijgen. De PIR isolatieplaten zijn zo sterk dat je er zelfs overheen kan lopen, hierdoor zou het materiaal niet beschadigen.

Het is natuurlijk verstandig om isolatiematerialen in een droge omgeving op te slaan of te verwerken. Maar in de bouw kan daar niet altijd rekening mee gehouden worden. Ook het weer hier in Nederland is niet altijd gunstig voor de bouw. Vocht heeft voor isolatiemateriaal een negatieve invloed op de thermische prestaties. PIR isolatiemateriaal heeft ten opzichte van andere isolatiematerialen het laagste water absorptieniveau. Het verliest dus geen thermische isolatiewaarde wanneer er vocht bij zou komen. Dit is handig als je een lekkage hebt doordat bijvoorbeeld de Icopal Universal dakbedekking niet goed is geplaatst of het Zink maatwerk niet goed is aangesloten. Door gebruik van Unilin Pir is het niet direct nodig om de isolatie te vervangen.

Https://www.waarzo.nl
LinkPages.nl
Linky.nl – Gratis links plaatsen, aanmelden en toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *