Tips voor het renoveren van de badkamer met weinig uitgaven

Laminaat laten leggen
12 februari 2020
Rioolrenovatie: de riolering relinen
20 februari 2020
Alle blogberichten

Tips voor het renoveren van de badkamer met weinig uitgaven

Geen inspiratie voor het renoveren van uw thuisbadkamer? We hebben een aantal tips om u te helpen bij uw badkamerrenovatie. Bekijk onze tips!

De badkamer is een zeer delicate ruimte om te vernieuwen. Omdat het om waterleidingen gaat, kan het doen van interventies leiden tot infiltratie en lekkageproblemen. Maar soms heeft alleen het vervangen van een speciaal onderdeel, of het aanbrengen van een nieuwe coating waarbij de vorige niet hoeft te worden verwijderd, al een zeer vernieuwend effect op het milieu.

In deze post ziet u verschillende manieren om uw badkamer een nieuwe look te geven, veel daarvan op een praktische manier.

1- Behang
Specifieke badkamerbehang, beter bestand tegen water, zijn ideaal voor dit geval. En je hoeft niet eens de vorige coating te verwijderen, ze kunnen direct op tegels en keramiek worden aangebracht, zolang de juiste zorg wordt besteed aan het voorkomen van de vorming van luchtbellen.

2- Gebruik hout voor decoratie
Speciaal voor toiletten geeft het vervangen van het traditionele aanrecht door een houten aanrecht een speciaal tintje aan de plek. Afhankelijk van hoe uw vorige werkblad is geïnstalleerd, kan het houten werkblad vaak in dezelfde ruimte passen.

3- Installeer een grote spiegel
Dit is een van de gemakkelijkste manieren om de stijl van uw badkamer te veranderen. Installeer een grote spiegel op de spoelbak. Het ziet er geweldig uit, verbreedt de ruimte en maakt de sfeer helderder en meer verlicht, alles wat je van een badkamer mag verwachten!

4- Tegels met gevarieerde ontwerpen
In dit geval moet u de vorige coating verwijderen, maar het resultaat is echt mooi. Gebruik verschillende modellen van tegels die zeer kleurrijk zijn en totaal verschillend van elkaar. De stijl van uw badkamer zal zeker veranderen.

5- Tegels in complementaire kleuren
Vond u het vorige voorstel te radicaal? Wat dacht u van het gebruik van 2 of 3 complementaire kleuren, zoals rood, oranje en geel, of lichtblauw, donkerblauw en groen zwembad, en het samenstellen van de tegels op een verkeerd uitgelijnde manier? Het effect is modern en brengt een mooie nieuwe look aan uw badkamer.

6- Moderne kranen
Is het niet tijd om de kranen, de platen en de douche te vervangen door een modernere en stijlvollere versie? Het is ook gemakkelijk en snel te doen, kies gewoon onderdelen die opvallen in de omgeving.

7- Een nieuwe wastafel
Een andere manier om uw badkamer te vernieuwen is door de wastafel te vervangen door een moderner en actueler model. Er is misschien wat werk aan te pas gekomen en het zal een kleine renovatie vergen, maar het resultaat kan verrassend zijn.

8- Klassieke badkuip
Omdat ze mobiel zijn en er geen grote ingrepen nodig zijn om ze te installeren, zijn klassieke badkuipen een uitstekende optie om uw badkamer een elegante uitstraling te geven, waardoor het uiterlijk veel verandert zonder grote ongemakken.

Heeft u gezien hoe gemakkelijk en praktisch het kan zijn om het uiterlijk van uw badkamer te veranderen? Zoals u heeft gemerkt, is het niet altijd nodig om radicale hervormingen en grote ingrepen door te voeren. Dus, welke van deze ideeën gaat u in de praktijk brengen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *