De extra lange matras een nieuw fenomeen?
19 juni 2019
Maak je tuin klaar voor de zomer met deze tips
20 juni 2019

Wanneer je het stucwerk in huis wilt gaan uitvoeren kan je ervoor kiezen om dit zelf te gaan doen of om het door een stukadoor te laten doen. Veel mensen vinden stucen een zware klus en het kan niet door iedereen worden gedaan. Wanneer je een grote klus hebt is het zeker een grote aanrader om het uit te besteden, vooral als je zelf weinig ervaring hebt met stucen. Het stucen kan je uitbesteden aan een zwarte werker, Poolse werker of erkend stukadoorbedrijf. In dit artikel bespreek ik alle drie even kort.

De zwartwerkers
Zwartwerkers zijn enorm goedkoop vergeleken met erkende bedrijven. Echter als je met een zwartwerker besluit te werken is dit volledig op eigen risico. Je kan een boete krijgen wanneer de belastingdienst erachter komt dat iemand meer dan drie dagen zwart voor jou heeft gewerkt. Ook als er een ongeluk gebeurt ben je deels aansprakelijk. Dus alleen wanneer jij het risico wilt nemen moet je kiezen voor een zwartwerker.

Poolse stukadoors
Voor een relatief laag bedrag kun je er ook voor kiezen op stukadoors uit Polen aan te nemen. Deze zijn wel legaal en werken vaak hard. Echter zijn ze vaak niet verbonden met een vakbond waardoor je niet kan zien of ze officieel te werk gaan. Je overtreed hier de wet niet, maar je bent ook niet 100% zeker van een goede afronding.

Erkende stukadoors
De veiligste, maar daarom ook de duurste, optie is om te kiezen voor een erkende stukadoor. Stukadoor Weesp en stukadoor Amstelveen zijn voorbeelden van dit soort stukadoors. Bij deze bedrijven kan je er zeker van zijn dat het stucen goed verloopt. Een erkend bedrijf wil zeggen dat ze lid zijn van de NOA, Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven. De leden hiervan hebben bepaalde certificaten gehaald en minstens 5 jaar ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *