Verhuisdozen aanschaffen
6 oktober 2017
Vlaggenmasten kopen
6 oktober 2017

Altijd al gek geweest op bouwen en wil je je eigen bouwbedrijf beginnen? Waarom wachten als je direct kan beginnen. Als je een opleiding als metselaar, stukadoor, schilder of ander vakgebied in de bouw hebt gedaan kan je deelnemen aan een cursus voor het opstarten van je eigen bouwbedrijf. Hierin leer je hoe je je eigen bedrijf moet opstarten gericht op de bouw. Een positief punt aan de bouw is dat er altijd werk in te vinden. Bij het starten van je eigen bedrijf moet je wel rekening houden met een paar zaken:

  • Voor vele bouwactiviteiten moet je aangesloten zijn bij het WTCB (Wetenschappelijk en Technische Centrum voor het Bouwbedrijf).
  • Om klanten van sommige premies te laten genieten is het nodig dat u een registratie als aannemer hebt.
  • Wanneer u wilt deelnemen aan openbaar aanbesteding is een erkenning als aannemer verplicht.

Werkkleding uitrusting
Mocht je een bedrijf beginnen is het ook heel belangrijk om werkkleding aan te schaffen. Deze kleding zijn uitgerust in het vak waarin jij bent gespecialiseerd. Werkkleding in de bouw moet aan allerlei eisen voldoen: het moet comfortabel zitten, moet bescherming bieden tegen het weer (kou &hitte), de werkkleding moet tegen een stootje kunnen en bij bouwwerkbroeken zijn kniestukken verplicht. Maar met dit allemaal wil je er wel goed uitzien, hiervoor kan je ook je bedrijfskleding laten bedrukken, wanneer je dan een shirtje met jouw logo erop draagt dan weten mensen meteen van welk bouwbedrijf jij bent en zo kan je meer klanten trekken. De regels met betrekking op persoonlijke beschermingsmiddelen zijn vastgelegd door de Europese Raad inde richtlijn persoonlijke beschermingsmiddelen. In Nederland zijn de regels vastgelegd in de Arbowet en het Arbeidsomstandighedenbesluit. Mochten deze regels worden overtreden worden deze bestraft met een boete, als het ergere overtredingen zijn kan de inspectie het werk stilleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *