Overstappen naar een nieuwe partij voor VvE beheer Den Haag

De hipste vloeren van dit moment
11 juli 2018
Zonnepanelen: niet alleen voor geitenwollensokken
19 juli 2018
Alle blogberichten

Overstappen naar een nieuwe partij voor VvE beheer Den Haag

Ben je niet tevreden over de partij die jouw Vereniging van Eigenaren op dit moment voorziet van professioneel VvE beheer? Dan kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een ander bedrijf voor VvE beheer Den Haag. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Een vergaderbesluit nemen
Alle leden van de Vereniging van Eigenaren maken gebruik van de diensten van een VvE beheerder. Ook betalen zij allemaal mee aan de totale kosten van het VvE beheer Den Haag. Dit betekent dat je absoluut niet in je eentje kunt beslissen dat je over wil stappen naar een nieuwe partij voor VvE beheer in Den Haag. Hier moet je met de gehele Vereniging van Eigenaren een beslissing over maken.

Wil je een vergaderbesluit nemen over het overstappen naar een nieuwe VvE beheerder, dan zet je dit punt op de agenda van de volgende vergadering van eigenaars. Als iedereen het met je eens is, ga je naar de volgende stap. Zo niet, dan probeer je de andere leden van de VvE van je standpunt te overtuigen. Lukt dit niet, dan zal je toch bij je huidige VvE beheerder moeten blijven.

Het contract opzeggen
De meeste VvE beheer overeenkomsten lopen van 1 januari tot en met 31 december. Doorgaans wordt er een opzegtermijn van 3 maanden gehanteerd. Dit betekent dat je afscheid moet nemen van jouw VvE beheerder op 1 september van het betreffende jaar, om op 1 januari van het volgende jaar met een nieuwe VvE beheerder in zee te kunnen gaan. Check je VvE beheer overeenkomst voor de looptijd en de opzegtermijn van jouw VvE beheer contract.

Een nieuw contract afsluiten
Als je weet dat jouw oude VvE beheer contract op 1 januari eindigt, kun je voor deze datum een nieuw contract afsluiten. Je zoekt samen met alle leden van de Vereniging van Eigenaren naar een VvE beheerder die bij jullie VvE past. Bij deze beheerder sluit je een nieuwe VvE beheer overeenkomst af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *