Op zoek naar wooninspiratie? Kies voor de betonlook

De voordelen van een betonlook vloercoating
20 augustus 2018
Welke vloer kies jij voor je woning?
20 augustus 2018

Wat betreft wooninspiratie is er genoeg te vinden, zodat jij je woning geheel kunt inrichten naar jouw smaak. De trends op dit gebied wisselen elkaar in razend tempo af. Maar tussen al deze trends blijkt de industriële look echt een blijvertje. Deze stijl is geïnspireerd op de sfeer van fabrieken. Het gebruik van beton in je interieur maakt hier een groot onderdeel van uit. Wil je ook graag de betonlook verwerken in je interieur? Dat kan op een paar verschillende manieren.

Een laagje verf
Om de betonlook in je interieur te verwerken, hoef je echt niet aan de slag te gaan met een dikke laag cement. Tegenwoordig zijn hier veel andere manieren voor verzonnen, zoals betonverf. Nadat het is opgedroogd oogt het als een betonnen laag. Dit kan je aanbrengen op muren, deuren en trappen, maar is ook geschikt voor accessoires. Op deze manier bepaal jij zelf in welke mate de betonlook aanwezig is in je interieur.

Betonnen ondergrond
In je woning zijn er een paar elementen die bepalend zijn voor de stijl en sfeer van een woonruimte. De vloer is daar een voorbeeld van. Dus wil je graag een ondergrond met een betonlook? Dan zijn er verschillende manieren om dit te regelen. Je kunt natuurlijk een compleet nieuwe vloer laten aanleggen in de vorm van een gietvloer. Maar je kunt ook de huidige vloer laten liggen en hier een betoncoating over laten gieten. Op deze manier ben je veel minder tijd kwijt aan een nieuwe ondergrond in deze industriële stijl.

Kleine nuances
Je kunt de betonlook laten opvallen in je woning door deze aan te brengen op de grotere elementen. Maar is het is natuurlijk ook mogelijk om deze stijl heel subtiel in je interieur te verwerken. Heb je in een woonruimte een klein muurtje waar verder niets mee wordt gedaan? Haal dan bij de bouwmarkt een rol behang in de betonlook en breng dit op de muur aan. Verder kun je dit hoekje afmaken door middel van bijpassende industriële accessoires. Deze kun je nieuw kopen, maar zijn ook vaak te vinden bij kringloopwinkels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *