Op zoek naar een nieuwe baan of opleiding?

Kunstgras als decoratie
11 juli 2018
Hoe creëer ik een uniek interieur
11 juli 2018

Heb jij altijd je vader al geholpen bij bouwklusjes of zit bouwen gewoon bij jou in het bloed? In de bouw zijn veel banen te vinden en ze kunnen jou als spierbundel wel gebruiken. Weet je nog niet precies wat voor bouwopleiding je wilt gaan doen? Of misschien heb je al een opleiding gevolgd, maar weet je nog niet precies wat voor werk je wilt gaan doen? Wij hebben een aantal leuke banen voor handige Harry’s op een rijtje gezet.

Bouwinspecteur
Een bouwinspecteur houdt zich bezig met het toezicht houden op vergunde bouwwerken en het opsporen van illegale bouwactiviteiten. Dus ben jij niet zo goed met je handen, maar wil je wel in de bouw werken? Dan is dit een goede optie. Het controleren van vergunde bouwwerken is erg belangrijk voor gemeenten, dus jij als bouwinspecteur moet controleren of de bouwer ook echt werkt volgens de vergunning. Het is van belang dat dit dan ook goed gebeurd, je hebt een grote verantwoordelijkheid. De meeste bouwinspecteurs hebben een HBO-opleiding gedaan, zoals bouwkunde. Ook is de kennis van wet- en regelgeving erg belangrijk binnen dit beroep.

Bouwvakker
Houd je ervan om in de buitenlucht bezig te zijn in plaats van achter een bureau te zitten? Ben je een beetje handig en vind je het leuk om met je handen te werken? Dan is bouwvakker zijn misschien iets voor jou. Bouwmedewerker is een erg breed beroep. Je zult puin gaan ruimen, bouwmachines bedienen, materialen vervoeren en nog veel meer. Houd er wel rekening mee dat dit geen makkelijk beroep is, je bent wel de hele dag fysiek bezig. Om bouwvakker te worden, moet je een bouwopleiding hebben gevolgd. Meestal is dit MBO-niveau, maar ook zijn er HBO en WO studies waar je meer leert over de theorie achter constructies.

Carrosseriebouwer
Carrosseriebouwer, wat is dit nou eigenlijk? Een carrosseriebouwer houdt zich bezig met het bedenken, bouwen en repareren van verschillende soorten carrosserieën. Denk aan trucks, koelwagens, podiumwagens en andere bijzondere voertuigen. Als carrosseriebouwer houd je je bezig met onder andere op maat zagen van onderdelen, het aanbrengen van installaties en het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden. Je moet dus wel een handige harry zijn als je dit werk wilt gaan doen. Je wordt carrosseriebouwer door een MBO-niveau opleiding te volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *