Nieuwe vloer nodig? Hier moet je op letten

Hoe richt je de keuken functioneel in?
11 juli 2018
Hier moet je op letten als je een huis gaat bezichtigen
11 juli 2018

Ben je uitgekeken op je huidige vloer? Een nieuwe vloer uitzoeken is zo makkelijk nog niet. Ga je voor een gietvloer? Laminaat? Een houten vloer? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het aankomt op vloeren. Naast jouw persoonlijke smaak moet de vloer sfeer uitstralen en natuurlijk passen bij jouw interieur. Maar waar moet je nou allemaal op letten als je een nieuwe vloer wilt kopen? Wij helpen je graag op weg.

Waar ben je naar op zoek?
Voordat je naar de bouwmarkt rent om verschillende vloeren te bekijken, moet je jezelf eerst een paar dingen afvragen. De keuze van een vloer is natuurlijk afhankelijk van de ruimte waar deze komt te liggen. Zoek je een vloer voor de woonkamer of toch voor de keuken? Een vloer voor in de keuken moet namelijk aan andere eisen voldoen dan een vloer voor in de woonkamer. Je moet je daarnaast ook afvragen wie de gebruikers van de vloer zijn. Heb je kinderen of huisdieren? Dan kun je beter een vloer kiezen die wel bestand is tegen een stootje. Ook moet je rekening houden met geluidsdemping, voor als je bijvoorbeeld onderburen hebt.


Laminaat, hout of toch een gietvloer?
Als je alles voor jezelf op een rijtje hebt en weet waarnaar je op zoek bent, komt de materiaal keuze om de hoek kijken. Je hebt de keuze uit enorm veel materialen en elk materiaal heeft weer zo zijn eigen voor- en nadelen.

  • Laminaat: Wil je gaan voor een makkelijk te onderhouden vloer? Dan is laminaat een goede optie. Deze vloer is makkelijk te leggen en je hebt de keuze uit erg veel verschillende kleuren.
  • Hout: Wil je graag een warme sfeer creëren in je woning? Een houten vloer brengt warmte in je huis. Ook ziet een vloer van hout er erg robuust uit en past deze zowel in een klassiek als modern interieur. Je hebt ook bij een houten vloer de keuze uit veel verschillende kleuren en soorten.
  • Gietvloer: Als je een modern interieur hebt en ook een moderne vloer wilt, is een gietvloer een goede keuze. Gietvloeren zijn erg sterk en zijn dus erg geschikt als je kinderen of huisdieren hebt. Ook zul je weinig tijd kwijt zijn aan het onderhouden van deze vloer.

Kijk naar het hele plaatje
Als je een materiaal keuze hebt gemaakt, moet je de kleur van de vloer nog kiezen. Houd bij deze keuze je gehele interieur in gedachten. Houd rekening met de kleur van de wanden, de kleur van de meubels en ook de raamdecoratie. De vloer moet namelijk wel passen bij de rest van je huis. Een vloer in een neutrale kleur zorgt voor een goede basis, je meubels springen er dan echt uit. Een vloer met een warme tint zorgt juist voor gezelligheid en veel sfeer. Bruintinten doen het vooral goed in een landelijk interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *