Net verhuisd? Zo maak je van je huis een thuis

Zo maak jij je eigen moestuin
17 oktober 2018
Hoe de BIM methode in je voordeel werkt
29 oktober 2018

Als je net verhuisd bent, voelt je huis vaak nog niet helemaal aan als thuis. Er staan vaak nog maar weinig persoonlijke spullen in en er zijn nog helemaal geen herinneringen in het huis gemaakt. Dit komt uiteraard vanzelf, maar is fijn om je huis meteen al wat persoonlijker te maken. Dit kun je al doen met enkele kleine aanpassingen, maar ook grotere aanpassingen kunnen er voor zorgen dat het meer voelt als je eigen huis.

Personaliseer het huis
De makkelijkste manier om van je huis een thuis te maken is met behulp van persoonlijke spullen. Hang bijvoorbeeld veel foto’s van vrienden en familie aan de muur, of zet je favoriete boeken vooraan in de kast. Je kunt het huis ook personaliseren door de kleuren van het huis te veranderen. Hebben de muren van je nieuwe huis een kleur die niet helemaal bij je past? Verander deze dan. Zo wordt het echt jouw plekje en je zult je binnen no-time thuis voelen.

Vergeet de buitenkant niet
Naast het feit dat het binnen in huis erg gezellig moet zijn, is de buitenkant van het huis ook belangrijk. Je zult je een stuk sneller thuis voelen als alles precies is zoals jij het graag wilt. Ga daarom aan de slag in de tuin en richt het in zoals jij dat mooi vindt. Je kan bijvoorbeeld ook een luifel boven de voordeur maken of zet iets moois in de vensterbank wat je vanaf buiten al kunt zien staan. Denk bijvoorbeeld aan een mooi beeld of een grote bos bloemen.

Maak nieuwe herinneringen
De beste manier om je zo snel mogelijk thuis te voelen, is door zoveel mogelijk herinneringen in je huis te maken. Nodig daarom je vrienden en familie uit en ga gezellig met z’n allen samen koken, een film kijken of gewoon iets drinken. Iedereen vindt het vast leuk om in je nieuwe huis te komen kijken en je vrienden en familie zorgen voor een hoop gezelligheid in je huis. Daarnaast kun je hen vragen of zij nog tips hebben om je huis gezelliger te maken. Zij kennen jou goed en hebben vast leuke ideeën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *