Muurherstel: essentieel voor de waarde en veiligheid van uw pand

De behangtrends voor 2017
15 april 2017
Onderhoud aan uw dak is belangrijk
18 mei 2017
Alle blogberichten

Muurherstel: essentieel voor de waarde en veiligheid van uw pand

Vertonen uw gevels of muren schade, bijvoorbeeld scheuren of verzakkingen? Dat is niet alleen een cosmetisch probleem. Zichtbare muurschade is een goede indicatie voor een verminderde stabiliteit en veiligheid van deze muur. Het verwaarlozen van de schade kan zorgen voor grote problemen en onveilige situaties. Het is dan ook niet zo gek dat muurschade gevolgen heeft voor het gevoel van veiligheid van de gebruikers van uw pand, maar zeker ook voor de waarde en verkoopbaarheid. Voorkom erger, en laat muurschade tijdig inspecteren en herstellen door een specialist.

Voordelen van muurherstel

Wanneer u kiest voor muurherstel door een gespecialiseerde partner, heeft dat verschillende voordelen voor uw woning of vastgoed:

  • Herstel van constructieve veiligheid van uw pand
  • Herstel van veiligheidsgevoel voor bewoners of gebruikers
  • Herstel van de waarde en verkoopbaarheid van uw pand
  • Voorkomen van grotere schade voor het pand of de omgeving

Een gespecialiseerde partner zal de muurschade allereerst onderzoeken en de oorzaak van de schade in kaart brengen dankzij een uitvoerige analyse. Dit is van belang voor de herstelstrategie. Kies altijd voor een herstelpartner die niet alleen de cosmetische schade voor u herstelt, maar die ook oog heeft voor de functie en constructie van uw metselwerk.

Hoe gaat duurzaam muurherstel in zijn werk?

Wanneer de functie en draagkracht van het metselwerk is aangetast, kan dit worden versterkt en gestabiliseerd door middel van metselwerkwapening. De voegen worden uitgeslepen en in deze ruimte worden spiraalankers geplaatst. Daarna wordt de voeg afgevoegd. De wapening herstelt de constructie van de muur en voorkomt bovendien nieuwe schade.

Schade aan bakstenen, bijvoorbeeld scheuren in de muur, kunnen daarna cosmetisch worden hersteld. Door gebruik te maken van de oorspronkelijke bouwmaterialen is het herstel geheel onzichtbaar en daardoor ook heel geschikt voor oude en karakteristieke panden. Met een steenpasta, die in elke gewenste kleur kan worden gemaakt, worden de bakstenen in ere hersteld.

Soms is alleen het stabiliseren van het metselwerk onvoldoende. Komt de schade bijvoorbeeld voort uit een verzakking in de fundering, dient deze verzakking ook te worden aangepakt om nieuwe schade te voorkomen. Gelukkig zijn ook daarvoor, net als bij muurherstel, vandaag de dag duurzame hersteloplossingen die niet al te veel overlast geven aan het gebruik en de omgeving van het pand.

Wilt u graag meer informatie ontvangen omtrent muurherstel of heeft u nog steeds vragen met betrekking tot het herstellen van uw muren, dan kunt u de link in dit artikel bekijken. Tevens voor overige vragen staan wij u graag te woord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *