Manieren om uw woning te voorzien van warmte-isolatie

De leukste tuinspullen voor je kinderen
14 september 2018
Welke soorten zonwering zijn er?
5 oktober 2018

Een warme woning op zijn tijd is natuurlijk altijd wel fijn. Vooral in dit winter is dit niet onaangenaam en hierbij speelt de warmte-isolatie een grote rol. Wanneer deze niet goed in orde is zullen de kachels op volle toeren moeten draaien om een aangename binnentemperatuur te verkrijgen. Dit brengt dan uiteindelijk ook onnodig hoge energiekosten met zich. In dit artikel worden een aantal manieren aangegeven zodat het huis goed geïsoleerd kan worden.

Plaats voorzetramen
Een manier om de warmte-isolatie in uw woning te verbeteren is het plaatsen van voorzetramen. Dit is een effectieve en goedkope manier om een woning beter te voorzien van warmte isolatie. De keuze voorzetramen kan gemaakt worden op basis van meerdere redenen. Zo is het bijvoorbeeld een goedkopere variant dan wanneer enkel glas vervangen moet worden voor dubbel glas. Daarnaast is het zelfs bij sommige panden niet mogelijk om de ramen te vervangen. Wanneer deze bijvoorbeeld onderdeel zijn van een monument en dan is het plaatsen van een voorzetraam eigenlijk de enige oplossing.

Het vervangen van het glas
Nog niet alle woningen beschikken over dubbelglas. Zij hebben dan alleen nog maar enkel glas. Dan kan er voor worden gekozen om het gehele huis te vervangen voor dubbelglas, omdat dit vele malen beter isoleert dan het enkel glas. De prijs van dubbelglas ligt wat hoger dan dat van enkel glas dus hierbij zal wel een kostenplaatje bij komen kijken.

Kosten besparen
Dat het verbeteren van de warmte-isolatie geld gaat kosten is dan ook wel duidelijk. Alleen op de langere termijn zal deze investering toch geld opleveren. De kosten voor de energie zullen namelijk behoorlijk gaan dalen wanneer de isolatie wordt verbeterd. Hierbij zullen beide aangegeven manier dit resultaat kunnen bewerkstelligen. Het enige verschil is dat het plaatsen van voorzetramen goedkoper is en minder tijd in beslag zal nemen dan het vervangen van de ramen voor dubbelglas. Daarnaast kan het plaatsen van de voorzetramen ook nog eens zelf worden uitgevoerd, terwijl dit bij het vervangen van de ramen vaak niet het geval is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *