Maak van je trap een eyecatcher in je interieur

Hier moet je op letten als je een huis gaat bezichtigen
11 juli 2018
Kunstgras als decoratie
11 juli 2018

De trap, je loopt er elke dag van beneden naar boven op of andersom. De trap is natuurlijk enorm functioneel, maar je kunt de trap ook nog een andere rol geven, namelijk als eyecatcher. Een trap kun je namelijk heel goed betrekken bij je interieur. Wil jij de trap een hele andere look geven, zodat deze goed bij jouw interieur past? Wij geven je een paar tips die jou kunnen helpen bij het omtoveren van jouw trap tot een echte eyecatcher.

Laat de trap zien
In veel huizen wordt de trap gezien als een niet mooi plekje. Deze wordt dan ook vaak achter een muur weggewerkt. Maar het is nu juist erg hip en trendy als je trap zichtbaar is. Plan een klusmiddagje met je vrienden en breek de muur naast de trap door. Als dit niet kan in jouw woning of als jouw trap daardoor niet meer zo veilig is, kun je je trap laten renoveren. Met een traprenovatie kun je zelf uitkiezen wat je veranderen wilt. Zo kun je een geheel nieuwe trap creëren of de oude juist opknappen.

Een likje verf
Als je geen budget hebt voor een traprenovatie, kun je altijd nog zelf de trap opknappen. Het enige wat je nodig hebt is een pot verf en een kwast. Je kunt je trap bijvoorbeeld in een opvallende kleur schilderen zoals okergeel of groen, maar je kunt ook gaan voor zwart of wit. Wist je trouwens dat zwarte trappen dit jaar helemaal hip zijn?

Ook een goede manier om je trap om te bouwen tot een eyecatcher is door ledverlichting in de trap te bouwen. Deze verlichting is zowel functioneel: je ziet goed waar je loopt. Maar het geeft ook heel veel sfeer.

Interieur accessoires
Een goedkope optie om je trap om te toveren tot een echte eyecatcher is het decoreren van de trap met interieur accessoires. Zet een paar mooie potten of stapels met boeken op de trap en je zult zien dat het er gelijk heel anders uitziet. De trap krijgt wat meer sfeer en gezelligheid. Zet de accessoires niet in het midden van de trap, we willen natuurlijk niet dat je valt. Plaats de decoratiespullen aan de zijkanten. Zet het ook niet op elke trede, dit kan weer zorgen voor een chaotisch en druk effect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *