Maak je tuin klaar voor de zomer met deze tips

Stucen uitbesteden
20 juni 2019
Wat moet je weten voordat je je nieuwe woning gaat verbouwen
20 juni 2019

Het is weer bijna zover. Het weer wordt weer lekkerder, de beestjes komen weer naar buiten kruipen en alles bloeit weer. Het is bijna zomer! Dat betekent dat het tijd is om weer van binnen in huis naar buiten te gaan. U wilt van het zonnetje genieten in de tuin of lekker kunnen ontspannen. Dit wilt u uiteraard in een net verzorgde tuin doen. In dit artikel geven wij diverse tips hoe u uw tuin zomer klaar kunt maken.

Spit de tuin om
Om te beginnen kan het slim zijn om onkruid aan te pakken. Onkruid staat over het algemeen niet mooi en oogt zelfs eerder slordig en onverzorgd. Werk de onuitgenodigde gasten als eerste weg en dan zal de tuin er al gelijk een stuk netter uitzien. Dit is ook beter voor bij het planten van zaden of bloembollen.

Overige rotzooi weghalen
Als tweede kan het verstandig zijn om onder andere overige/dode takken weg te halen en bladeren de weg uit te ruimen. In de herfst en winter krijgt u toch vaak te maken met uitvallend blad, dode takken en meer ongewenste dingen.

Maak de tegels en het terras schoon
Als u lekker wilt kunnen genieten van het zonnetje in de tuin, dan kan het slim zijn om de tegels of uw terras schoon te maken. U kunt namelijk toch net iets beter genieten van de zomer als het schoon oogt dan wanneer je zit op een vies terras.

Zonwering
De zon is prettig, maar het kan ook even té worden. Door uw tuin te voorzien van zonwering kunt u zo nu en doen het zonnetje uit en genieten van de mooie temperatuur in de schaduw. Voor enkele voorbeelden of inspiratie kunt u terecht op deze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *