Een muizenprobleem op de bouwplaats?
14 september 2018
De voordelen van metalen golfplaten
14 september 2018

Als je overal de duurste designer meubels ziet, kan het behoorlijk frustrerend zijn als jij geen budget hebt voor op maat gemaakte meubels. Maar wat nou als je al je wensen waar kunt maken door je meubilair zélf te maken? Niet alleen houd je hier een prachtig meubelstuk aan over, het is ook veel specialer als je het zelf gemaakt hebt. Maar hoe pak je dat het beste aan? Hier noemen we de leukste (en makkelijkste) manieren om  zelf meubels te maken.

Andere meubels als basis
De meubels van Ikea zijn erg leuk, maar vaak wel een beetje standaard. Ook kun je deze meubels natuurlijk ook niet precies aan je wensen aan laten passen. Je kunt ze echter wel perfect als basis gebruiken voor andere meubels. Zo kun je bijvoorbeeld een hoog bed maken steunend op twee kasten aan allebei de kanten van het bed. Hierdoor krijg je niet alleen veel meer kastruimte onder je bed, je creëert ook nog een grote opbergruimte tussen de kasten in. Dit is ideaal voor de kleinere woningen.

Omarm de designer in jezelf
Als je op zoek bent naar iets heel bijzonders, maar ook naar iets bijzonder goedkoops, dan kun je er over nadenken om de meubels zelf te maken. Pak pen en papier en begin simpelweg met het uittekenen van je droommeubel. Kijk vervolgens eens of je zelf de exacte dimensies kunt achterhalen. Misschien is de klus wel minder gecompliceerd dan je dacht. Alles wat je dan nog nodig hebt zijn al je bouwmaterialen en je gereedschap en je kunt aan de slag!


Inspiratie nodig?

Soms weet je nog niet wat je precies wil tot je het ziet. Als je nog inspiratieloos bent, kun je eens op internet of in woonbladen op zoek gaan naar doe-het-zelf projecten (ook wel bekend als DIY – Do It Yourself). Op websites zoals Pinterest vind je foto’s en uitleg over hoe je de prachtigste meubels helemaal zelf maakt. Met genoeg tijd, geduld en handigheid kan ook jij een prachtig gepersonaliseerd interieur creëren. Aan de slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *