Let hierop wanneer je je tuin gaat verbouwen

Algemene tips rondom een aanbouw
6 februari 2020
Laminaat laten leggen
12 februari 2020

Ben je de tuinen rond je huis al een tijdje zat en moet er nodig eens ‘de bezem’ doorheen? Bereid je dan goed voor, want een rigoureuze tuinverbouwing is toch wel een beste klus! Laat je vooral van tevoren goed inspireren door bijvoorbeeld door tuincentra af te struinen, tuinverbouw tv-programma’s te volgen en uiteraard het nodige struinen over internet. Wellicht dat je om deze reden nu ook op deze pagina bent terecht gekomen. Wanneer je uiteindelijk weet hoe je de nieuwe tuin gaat inrichten begin je met een plan van aanpak.

Tuin leegruimen
Nu je eruit bent hoe de tuin eruit mag komen te zien, zal er natuurlijk eerst het nodige uit moeten. Misschien dat je een deel tuin ongemoeid laat maar er zal vast het nodige verwijderd mogen uit de tuin. Mochten er spullen van waarde tussen zitten, zoals een schuurtje of een vijver, kun je die natuurlijk altijd proberen te verkopen. Oude tegels of grind zou je nog kunnen proberen om door iemand (gratis) op te laten halen. Zo reduceer je in ieder geval de hoeveelheid afval wanneer je de tuin leeghalen gaat. Dat scheelt naast een hoop werk ook een hoop kosten voor het afvoeren en houdt je meer budget over voor de nieuwe tuin!

Afzetbak bestellen
Waarschijnlijk krijg je niet alles verkocht of weggegeven uit je oude tuin en zal er toch een hoop naar de stort mogen. Het kan ook zijn dat je daarnaast ook nog eens hoop aarde kwijt moet, en gaat vervangen door zand voor onder een terras. Je zou in dit geval ervoor kunnen kiezen om met een aanhangwagen een paar keer op en neer naar de stort te rijden. Prima te doen, maar wel zonde van de tijd. Net zo handig kun je een afzetbak bestellen! Je laat deze voor het huis plaatsen en je kiepert er zo alles in wat je kwijt wilt. Super handig en het kost je ook verreweg het minste tijd!

Tuin aanleggen
Nu de tuin leeg is, begint het mooie werk. De paden en terrassen kunnen opnieuw bestraat, het eventuele gras kan ingezaaid en de beplanting kan worden aangebracht. Je zou dit allemaal zelf kunnen doen, maar er ook wat (professionele) hulp bij in kunnen schakelen. Heb je daarna meteen een goede reden om een leuke barbecue voor iedereen te organiseren in jouw prachtige nieuwe tuin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *