Kwaliteit van reparaties aan uw muur en fundering

Gereedschap voor het verhelpen van ontstoppingen
4 september 2018
Hoe maakt een schoonmaakbedrijf milieuvriendelijk schoon
13 september 2018

Een reparatie van uw gevel of fundering is best ingrijpend. Ook al kunnen de reparaties door de moderne technieken relatief eenvoudig worden uitgevoerd. Het heeft impact als uw gevel en/of fundering verzakt zijn en daarmee de basis van uw huis niet meer op en top in orde. U wilt toch graag de zekerheid hebben dat uw huis stevig staat?!

Met reparaties kunnen de muren worden gerepareerd, de fundering verstevigd en/of omhoog worden gevijzeld naar oorspronkelijk niveau en de scheuren in uw muren worden weggewerkt zodat het er weer als nieuw uitziet. Maar hoe weet u zeker dat door deze reparaties de schade ook écht is opgelost en wegblijft? Zoek daarvoor altijd een erkende installateur van de muur- en funderingssystemen. Deze vakmensen hebben jarenlange ervaring in structureel herstelwerk. Bovendien hebben ze een traject doorlopen waardoor ze gecertificeerd zijn. Hiermee borgt u de kwaliteit.

Kwaliteitseisen
Om aan de kwaliteitseisen te voldoen moeten een aantal fasen worden doorlopen en vastgelegd:

  1. Onderzoek: het bouwwerk wordt grondig onderzocht om de situatie te beoordelen én de aard van het probleem vast te stellen.
  2. Diagnose: De exacte oorzaak wordt zorgvuldig vastgesteld door een ervaren ingenieur.
  3. Ontwerp en specificatie: Het meest effectieve programma voor reparatie wordt door een ingenieur ontwikkeld.
  4. Offerte: De reparatie kan worden aanbesteed om de beste prijs te krijgen. U onderhandelt zelf rechtstreeks met de aannemer.
  5. Installatie: De reparaties worden uitgevoerd.
  6. Garantie: Na reparatie is er een garantie van 10 jaar beschikbaar deze is door verzekeringen gedekt. Deze garantie is op het uitgevoerde werk en komt meestal bovenop de materiaalgarantie.

Alle werkzaamheden moeten in een dossier worden vastgelegd. Dit document zorgt voor inzicht in het hele proces. Dit is de basis voor de waarborging van de kwaliteit. Let er dus altijd op dat er zo´n dossier gemaakt wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *