Kiezen voor vloerisolatie?

Kies de juiste kleur op je muur
14 april 2017
Mozaïek in de badkamer
15 april 2017

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte in huis behouden blijft en geluidsoverlast wordt beperkt. Isolatie brengt daarnaast op termijn een kostenbesparing met zich mee. Is vloerisolatie ook iets voor jou? In dit artikel leggen we uit wat de eisen en voordelen van het isoleren van vloeren zijn.

Het plaatsen van vloerisolatie

Het plaatsen van vloerisolatie heeft niet altijd nut. Enkel in huizen die voor 1982 zijn gebouwd is vloerisolatie zinvol. Na dat jaar werd vloerisolatie verplicht gesteld. Plaats je een nieuwe vloer over een bestaande, dan volstaat in de meeste gevallen een isolatielaag met daaroverheen een dekvloer. Eventueel kun je hierbij tegelijk vloerverwarming plaatsen. Gaat de hele vloer eruit, dan kun je op de ondergrond een systeemvloer leggen met liggers en polistyreen vulblokken of isolatieplaten. Daaroverheen kan vervolgens een betonnen dekvloer worden geplaatst.

Kostenbesparing?

Bij een vloer die niet is geïsoleerd treedt dagelijks zo’n 10 tot 15% warmteverlies op. Na een tijdje heb je dus al aardig wat kosten bespaard. Ook voor het milieu is het goed om je vloer te isoleren. Je gebruikt op jaarbasis gemiddeld 320 m3 minder gas en dat scheelt zo’n 600 kilo CO2-uitstoot. Naast de kosten- en energiebesparing wordt je huis ook gelijkmatiger warm, waardoor je minder last hebt van tocht. Vloerisolatie kan dus een wereld van verschil maken en je wooncomfort vergroten. Is het ook wat voor jou?

1 Comment

  1. Inge schreef:

    Is bodemisolatie geen snellere en goedkopere manier om de vloer te isoleren? https://vloerisolatie.nl/bodemisolatie/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *