Kies voor het juiste isolatie materiaal voor uw dak!

Cosmofin PVC de nieuwe lijn van Icopal voor PVC dakbanen.
8 september 2017
Verhuisdozen aanschaffen
6 oktober 2017

Voor het juiste isolatie materiaal voor uw dak kun je het beste gebruik maken van Unilin Pir ook wel Utherm Roof Pir. Dit isolatie materiaal wordt geproduceerd door UNILIN Insulation. UNILIN Insulation is een bedrijf dat zich richt op isolatieplaten en andere dakelementen. Dit bedrijf is in vergelijking met andere bedrijven zeer innovatief en daardoor heeft het materiaal verschillende voordelen. Namelijk dat de isolatieplaten platter zijn, makkelijker te verwerken en vochtongevoelig.

Met een lambdawaarde geef je aan wat de warmtegeleidingscoëfficiënt is van een materiaal. De lambdawaarde van de Unilin Pir is 0,022 W/mK. Hierdoor kunnen de platen erg plat blijven. Doordat de platen zo slank en licht zijn kan je meer platen vervoeren en makkelijker verwerken. De isolatiewaarde van de PIR isolatieplaten is zeer hoog. Hierdoor heb je ook minder platen nodig voor dezelfde isolatie. Ook kun je makkelijk in het materiaal zagen of snijden. Dit zorgt ervoor dat je erg snel de isolatieplaten kan plaatsen. Het materiaal is stevig genoeg dat je op de isolatieplaten kan staan zonder ze te beschadigen.

Een vochtige omgeving is funest voor isolatieplaten en heeft invloed op de thermische prestaties. Toch zijn de Unilin Pir platen beter bestendig tegen vocht dan andere isolatieplaten. Dit komt omdat Unilin Pir platen ten opzichte van andere isolatieplaten het laagste water absorptieniveau heeft. Als er toch vocht bij komt het materiaal verliest het geen thermisch isolatiewaarde.

Een lekkage is vervelend en niet goed voor je isolatieplaten. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld van te voren Icopal Universal, Firestone Ultraply TPO of Resitrix EPDM dakbedekking goed te plaatsen of te controleren of je Zink maatwerk goed is aangelegd. Maar met het gebruik van het juiste isolatie materiaal is vervangen niet nodig. Dus mocht je opzoek zijn naar isolatie platen dan zou mijn voorkeur gaan naar Unilin Pir isolatieplaten.

Isolatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *