Kies de juiste kleur op je muur

Hoe combineer je werk en een verbouwing?
13 april 2017
Kiezen voor vloerisolatie?
15 april 2017

Zit een verbouwing er bijna op, dan kunnen de muren geschilderd worden. Maar voor welke kleuren kies je dan? Kleuren hebben veel invloed op de sfeer van de ruimte en kan een ruimte groter of juist kleiner laten lijken. In dit artikel geven we een aantal handige tips die je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Warm of koud

Kleuren beïnvloeden de manier waarop we de grootte van een ruimte waarnemen. Koude kleuren weerkaatsen het licht, waardoor de ruimte groter lijkt. Warme kleuren komen bij het binnenkomen van een ruimte direct naar voren, waardoor deze juist een verkleinende werking hebben. Heb je moeite met het maken van een keuze? Het is ook een optie om een warme kleur te mengen met een koude kleur. Hierdoor creëer je een warm effect met een koele ondertoon.

Licht of donker

Donkere kleurtinten in huis geven een warme en gezellige sfeer in huis. Door de absorberende werking van het licht kan een ruimte echter wel kleiner lijken. Combineer de donkere kleuren daarom met lichte tinten voor een goede balans. De ruimte wordt hierdoor op zijn beurt helder en fris.

Patronen voor een speelse uitstraling

Naast effen kleuren is het toepassen van dessins op je muur ook een goede optie om een persoonlijke sfeer in huis te creëren. Kies er in dit geval voor om één muur te bekleden met behang om een statement te maken. Laat kleuren uit het behang terugkomen in andere elementen in je huis. Dit zorgt voor eenheid en rust.

Https://www.waarzo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *