Je tuin bij je woning betrekken

Balkonrenovatie is een duurzame investering
28 februari 2019
Haal de zomer in huis!
8 maart 2019

Vroeger hadden woning en tuin een echt aparte functie. Buiten was buiten en binnen was binnen. Tegenwoordig willen we juist dat het in elkaar overloopt en dat het één geheel wordt. Maar hoe betrek je je tuin meer bij je woning?

Fraai uitzicht
Om je tuin bij je woning te kunnen betrekken moet je hem natuurlijk wel goed kunnen zien vanaf binnen! Hoe beter je je tuin kunt zien vanuit de woonkamer, hoe meer het ook één geheel wordt. Een grote schuifpui of openslaande tuindeuren zorgen hiervoor. Kies voor smalle kozijnranden zodat de glasoppervlakte zo groot mogelijk wordt, voor een maximaal effect.

Bijpassende vloeren
Als je binnen en buiten voor dezelfde vloer, of zelfde soort vloer kiest, lijkt het net of het naadloos in elkaar overloopt. Zo wordt de tuin een verlengde van je woonkamer. Laat je wel goed voorlichten over het type vloer. Niet elke binnen tegel is geschikt voor buiten. Wil je toch liever aparte vloeren voor binnen en buiten? Zorg dan dat de kleur bij elkaar past, of dat de vorm waarin de vloer gelegd wordt overeenkomt, zo creëer je ook eenheid.

Laat kleuren overlopen
Heb je in je woonkamer een muur in een bepaalde kleur geschilderd, doe dit dan buiten ook! Als je geen buitenmuur hebt, kun je ook de schutting in dezelfde kleur schilderen. Zo creëer je eenheid van binnen naar buiten.

Heb je geen gekleurde muur, maar wel veel accessoires in een bepaalde kleur? Gebruik die kleur dan ook voor buiten. Kies buiten dezelfde kleur bloempotten als je binnen accessoires, neem tuinkussens in de kleur van binnen en ga zo maar door.

Kies voor dezelfde stijl
Ben je helemaal gek van een romantische stijl in je huiskamer? Style je tuin dan ook in dezelfde stijl. Houd je juist van strak, zorg dan dat het buiten ook strak ingedeeld wordt, met strakke accessoires en potten. Zo worden je tuin en woonkamer echt één geheel.

Haal de natuur in huis
In plaats van je woonkamer met buiten te verbinden, kun je natuurlijk ook juist een stukje tuin binnenhalen. Gebruik veel weelderige groene planten in je woonkamer en voeg wat kleur toe met een paar bloeiende planten.

Diverse kuipplanten en citrusvruchten zijn in de winter dankbaar voor een licht, niet te warm plekje binnen en zodra er geen vorstkans meer is, zet je ze buiten op je terras. Zo heb je er zowel binnen, als buiten plezier van en verbind je je woonkamer nog meer met je tuin.
Ook het materiaalgebruik binnen kan een echt buitengevoel geven. Kies voor hout, en bijvoorbeeld kussens of kleden in patronen en materialen die aan de natuur doen denken.
Zo geniet je het hele jaar van het buitengevoel, of je nu op je terras buiten zit, of lekker op de bank in je woonkamer!

Bron: www.superrenovatie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *