Het online kopen van gereedschap
27 oktober 2017
Verschillende soorten bakstenen – Weet wat je bestelt
28 oktober 2017

Het verbouwen van je badkamer kan variëren van het vervangen van je tegelwerk tot een totaal nieuwe badkamer met nieuwe leidingen. Maar hoe gaat zo’n verbouwing nou in zijn werking?

Voorbereiden
Voor dat je begint met je nieuwe badkamer moet je gaan bepalen waar je de leidingen en afvoeren gaat plaatsen. Dit kan variëren per merk of zelfs soms per type.

Zo heeft elk sanitair-merk zijn eigen kenmerken zoals bij de toiletten zijn er sommige met muur afvoer en een ander soort toilet heeft juist weer een bodemafvoer. Het is daarom essentieel dat je weet wat voor soort toilet je wilt gaan plaatsen voordat je de leidingen aanlegt. Vervolgens moet je kijken naar waar je de wateraanvoer wilt gaan plaatsen dit is sterk afhankelijk van de plaats waar je het bad, de douche en de wc wilt gaan plaatsen.

Dan is de volgende vraag die u uzelf moet stellen of u de oude tegels wilt verwijderen of dat u er een nieuwe laag overheen wilt gaan aanbrengen. In principe is het geen probleem om over uw oude tegels heen te tegelen maar hou er hierbij wel rekening mee dat u de oude tegels van te voren grondig vetvrij maakt en behandelt met een hechtmiddel.

Bij het plaatsen van een nieuwe badkuip komt ook genoeg kijken zo is de maat erg belangrijk, en hij moet goed aansluiten op de toevoer en afvoer. Vervolgens is het belangrijk dat als u een tv monitor wilt plaatsen in de badkamer, dat u er goed op let dat deze monitor waterdicht en veilig te gebruiken is.

Plattegrond
Voor dat je gaat beginnen met het verbouwen van je badkamer is het verstandig om een plattegrond te maken van de badkamer, waar wil je de wastafel, de douche, het bad en het toilet plaatsen. Probeer deze plattegrond zoveel mogelijk op schaal te tekenen en geef hierbij ook aan waar je de stopcontacten, verlichtings-punten en afzuiging komen.

1 Comment

  1. Will schreef:

    Leuk artikel! Klopt helemaal, heb het hier ook gelezen (www.denederlandsebouwgids.nl/blog/tips-voor-een-nieuwe-badkamer/). De voorbereiding is erg belangrijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *