Hout: wat voor verf te gebruiken?

De gietvloer: dé trend van dit moment
16 september 2019
ISO 14001, voor de ontwikkeling van een passend milieubeleid
23 september 2019

Het kiezen van de juiste afwerking is van fundamenteel belang voor het schilderen van hout, omdat het een nieuw gezicht kan geven aan een oud meubelstuk of een nieuwe stijl voor uw project kan garanderen. Hout is een materiaal dat veel gebruikt wordt in de decoratie en heeft aandacht nodig. De keuze van de juiste verf is zeer belangrijk, omdat het de toets geeft die we willen gebruiken om een bepaalde ruimte en een nieuw gezicht voor het meubilair te versieren. Op de markt zijn er verschillende soorten houtverf te vinden, die op twee verschillende ondergronden te vinden zijn: water en oplosmiddel. De belangrijkste verschillen zijn de intensiteit van de geur op het moment van schilderen, de weerstand tegen water en de schade aan het milieu. Terwijl producten met oplosmiddelen in hun samenstelling sterkere geuren hebben, hebben producten met water weinig of geen geur. Aan de andere kant zijn oplosmiddelhoudende verven beter bestand tegen water en vocht. Ze zijn het meest geschikt voor buitenomgevingen die onderhevig zijn aan de inwerking van regen.

Aan de andere kant zijn degenen die water als pigment-substraat gebruiken meer aan te bevelen voor binnenmilieus, omdat ze door de inwerking van het weer beschadigd kunnen worden. Bovendien zijn ze ecologisch correct, in vergelijking met die welke op basis van oplosmiddelen zijn gemaakt, die in hun samenstelling gebruik maken van zeer giftige chemicaliën. De Trae Lyx verf is een van de meest geschikte voor hout omdat het niet alleen het oppervlak beschermt, maar ook het gewenste effect geeft. Leer hieronder de verftypes kennen die het meest gebruikt worden in houtprojecten:

Acryl
Het is een goedkope en gemakkelijk aan te brengen verf, die met een kwast of roller kan worden aangebracht, maar niets belet dat het met een spuitpistool en compressor kan worden gedaan. Omdat het acrylharsen bevat, creëert het een waterafstotende laag in het meubilair, die geïndiceerd is voor interne objecten in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken. Hoewel de toepassing en behandeling ook eenvoudig zijn, is de afwerking regelmatig in vergelijking met andere soorten verf. Het voordeel is dat het met acrylverf geschilderde oppervlak met een vochtige doek gereinigd kan worden.

Latex
Het is een verf die het werk praktischer maakt, waardoor de toepassing met borstels en rollen mogelijk is, zonder dat er industriële apparatuur nodig is. Deze verf is geïndiceerd voor meubels of houten voorwerpen die binnenshuis blijven, waar er beschutting is tegen de zon of overmatige vochtigheid. Het wordt meestal gebruikt om een achtergrond te creëren voor het aanbrengen van een andere gekleurde verf, waardoor het project een betere afwerking krijgt. Een ander voordeel is de reiniging van het milieu na het schilderen. Eventuele spatten op de vloer of muren kunnen alleen worden verwijderd met een met water bevochtigde doek.

Synthetisch email
Het is een goedkope inkt, verkrijgbaar in de markt op basis van water of oplosmiddel, en kan worden gevonden in de versies: mat, satijn en glanzend. Het is eenvoudig aan te brengen en kan worden aangebracht met een kwast, roller of verfpistool. Waterdichtheid, het is geïndiceerd voor objecten van interne en externe gebied, met een betere afwerking in vergelijking met acrylverf. Toch beschermt het niet tegen krassen en geel na verloop van tijd.

Bron: Verfsuper.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *