Hotter than my neighbours house

Zonnepanelen: niet alleen voor geitenwollensokken
19 juli 2018
3 tips om je niet gek te laten maken door een vieze keuken
19 juli 2018

Je woont waarschijnlijk al een tijdje in je huis en bent er soms best op uitgekeken. Verhuizen is makkelijker gezegd dan gedaan en kost veel tijd en geld. Door een grondige make-over van de buitenkant van je huis herken je deze straks niet meer terug. Zo voelt het net alsof je in een nieuw huis woont, maar dan zonder alle lasten die komen kijken bij een verhuizing. Door te kiezen voor een andere gevelbekleding, geef je de buitenkant van je huis een totaal andere look. Ben jij ook toe aan iets nieuws?

Isolatie is fantastisch
De stookkosten kunnen in de winter flink oplopen. Als je huis niet goed geïsoleerd is, kan je zuurverdiende warmte makkelijk het huis ontsnappen. Isolatie van je huis kan warmteverlies met wel 20% terugdringen. Goede isolatie van je huis verdient zichzelf dus uiteindelijk terug, omdat je veel geld kunt besparen op je energierekening. Gevelbekleding is een van de gemakkelijkste manier om je huis beter te isoleren. De isolatie wordt op de buitenmuren geplaatst en de klus is daarom relatief snel geklaard.

Veel keuze
Heb jij je al eens verdiept in de mogelijkheden van gevelbekleding? Er zijn heel veel verschillende kleuren en opties om uit te kiezen. Zo bestaat er bijvoorbeeld kunstof gevelbekleding, die erg goed isoleert. Het grote voordeel hiervan is ook dat deze stof makkelijk gerecycled kan worden. Zo ben je dus niet alleen milieubewust bezig omdat het je huis efficient warm houdt, maar ook omdat het materiaal duurzaam is.

Onderhoudsarme optie
Het schoonmaken en schilderen van de gevel is waarschijnlijk niet je hobby. Waarschijnlijk zelfs het tegenovergestelde daarvan. Het fijne aan kunststof kozijnen of gevelbekleding is dat ze heel gemakkelijk zijn in het onderhoud. Ze zijn niet geschilderd, dus er is ook geen verflaag om te onderhouden. Dit betekent dus dat je geen schilders hoeft in te huren of zelf aan de slag moet. Ook hoef je dit materiaal aanzienlijk minder vaak te reinigen dan de houten variant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *