Klassieke woonstijl
18 april 2019
Relaxen in de tuin, met comfortabele tuinkussens
19 april 2019

Wat is een hor? Een hor, ook wel vliegraam genoemd, is een stuk gaas in een frame om insecten buiten te houden. Door gebruik te maken van gaas, is het luchtdoorlatend. Er bestaan ook horren met extra fine gaten waarmee stuifmeel buiten gehouden wordt. Ideaal voor mensen die last hebben van hooikoorts. Wil je een hor kopen?

Waar kun je een hor kopen?
Wil je een hor kopen, maar heb je geen idee waar je deze kunt kopen? Dan staan hieronder enkele tips voor je.

  • bij bouwmarkten
  • online bij horrenspecialisten
  • bij winkels die woonaccessoires verkopen

Een hor kun je kopen als deur, rolgordijn en als voorzetraam. Het is handig dat je vooraf ramen en deuren die je van een hor gaat voorzien goed meet. Online kun je daar goede meetinstructies over vinden. Mocht je het liever laten meten door een deskundige, is dat uiteraard ook mogelijk.

Hoe bestel je online een hor?
Tegenwoordig is online kopen steeds gewoner. Je kunt een hor eenvoudig online bestellen, let erop dat de website beveiligd is. Dit kun je zien aan het dichte slotje voor het webadres in de zoekbalk en aan s achter http (https://). Vergelijk verschillende webshops die horren verkopen en kies de webshop die je het meest aanspreekt. Wil je een hor voor je deur of voor je raam? Kies de selectie van de webshop welk soort hor je nodig hebt. Je kunt zelf meten en installeren of het door een expert laten doen. Wat voor jezelf het makkelijkst is. Horren die je online bestelt worden keurig verpakt afgeleverd. Verscheidene horren kunnen op maat gemaakt worden. Dat is handig! De meeste angst bij online bestellen van een hor zijn de maten. Kloppen deze wel wanneer je een hor online bestelt? Websites waar horren goed te zien zijn en maten duidelijk aangegeven staan, zijn daarom makkelijk voor je. Er zijn websites die een keuzehulp hebben om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Handleidingen bij een hor kopen
Websites en winkels voor horren zijn gewoonlijk voorzien van duidelijke handleidingen. Je kunt zelfs filmpjes bekijken met instructies over het plaatsen van een hor. Het filmpje toont doorgaans een meetinstructie in beeld en tekst. Handiger kan haast niet! Mocht dit toch te ingewikkeld zijn voor je of blijken maten achteraf toch niet te kloppen kun je meestal gebruik maken van een omruilservice. Bij een hordeur of raamhor moet je letten op het soort hor die je koopt. Je kunt kiezen voor een gewone hor, plissé of rolhor. Natuurlijk is de breedte belangrijk om op te letten. Wanneer de keus van een soort hor genomen is en de maten gemeten zijn, moet je rekening houden met de kleur van de hor. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden die per horaanbieder verschillen. Net als kwaliteit en prijzen per horaanbieder verschillend zijn. Neem rustig je tijd om goed rond te kijken en je te laten informeren voordat je een hor koopt.

 

Bron: stylishcolors.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *