Hoe maakt een schoonmaakbedrijf milieuvriendelijk schoon

Kwaliteit van reparaties aan uw muur en fundering
4 september 2018
Nieuwe vensterbanken in jouw woning
13 september 2018
Alle blogberichten

Hoe maakt een schoonmaakbedrijf milieuvriendelijk schoon


Bij milieuvriendelijk schoonmaken denken mensen snel aan schoonmaakmiddelen die goed zijn voor het milieu. Maar er is zoveel meer. Om te beginnen kun je het woord milieuvriendelijk zien in een breder perspectief en dat is maatschappelijk verantwoord ondernemen. In dit artikel behandelen we 3 zaken die bijdragen aan milieuvriendelijk schoonmaken.

1. Schoonmaakmiddelen
Middelen die het milieu minder belasten dragen bij aan een schone en milieuvriendelijke leefomgeving. Veel bedrijven eisen dit tegenwoordig omdat een schone omgeving voor iedereen hoog op ieders agenda staat. Daarnaast zijn milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen ook beter voor bescherming van de huid en tegen ziektes.

2. Gescheiden afval
Afval scheiden is erg goed voor het milieu omdat het gerecycled wordt. Maar hoe doe je dat? Welk afval mag waar gescheiden worden? Afval scheiden is typisch iets waar een schoonmaakbedrijf mee kan helpen en over kan adviseren.

3. Personeel
Goed omgaan met je personeel is onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen en staat tegenwoordig hoog op de agenda van bedrijven. Dit betekent gunstige arbeidsvoorwaarden, een gezonde werkdruk en mogelijkheden tot zelfontplooïng voor het personeel. Daarnaast kun je als schoonmaakbedrijf ook denken aan vervoer voor het personeel. Het verschaffen van een ov-jaarkaart is tegelijk milieuvriendelijk als ook voordelig voor werknemers.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *