Hoe kom je zo snel mogelijk van ongedierte af?

Met deze verhuistips creëer je rust
6 oktober 2017
Het gevaar van mollen in je tuin
27 oktober 2017

Ondanks dat Nederland een schoon land is, bestaat er nog steeds een kans op ongedierte in de tuin of in het huis. In dit artikel vertellen we jou graag meer over de gevaren van ongedierte, hoe je ze kunt voorkomen en hoe je ze kunt bestrijden. Lees snel verder en wij vertellen jou alles wat je moet weten over ongedierte.

Het gevaar van ongedierte
Wanneer wij het over ongedierte hebben, praten we over knaagdieren. In dite geval moet je denken aan mollen, ratten en muizen. Het probleem van deze dieren (met name de ratten en muizen) is dat ze alles kapot knagen. Zo kunnen ze de wortels van de planten in jouw tuin kapot knagen of de kabels in jouw huis. Daarnaast bewegen knaagdieren zich voornamelijk onder de grond (met name mollen). Tijdens het voortbewegen graven ze tunnels wat uiteindelijk kan leiden tot grondverzakkingen. In het ergste geval zal je jouw hele tuin opnieuw moeten aanleggen, wat een duur grapje kan zijn.

Het voorkomen en bestrijden van ongedierte
Gezien de gevaren van ongedierte is het beter om het te voorkomen. Door een ultrasone apparaatje aan te schaffen kun je ongedierte uit te buurt van jouw tuin en huis houden. Knaagdieren hebben over het algemeen een goed gehoor en beschouwen deze geluiden als onprettig, waardoor ze snel jouw tuin zullen verlaten.

Indien je al last hebt van ongedierte kun je voor een klem of een val kiezen. Bij een klem wordt het dier gedood en zal je deze zelf moeten opruimen. Bij een val wordt het dier gevangen genomen, zodat je deze ergens anders weer kunt vrijlaten. Bekijk hier de mogelijkheden voor ongediertebestrijding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *