Hoe combineer je werk en een verbouwing?

Zelf een muur glad maken
10 april 2017
Kies de juiste kleur op je muur
14 april 2017

De combinatie van een verbouwing met een baan is niet gemakkelijk en kan de nodige stress opleveren. De juiste voorbereiding is dan ook belangrijk om het klusplezier te behouden en het overzicht te bewaren. Hieronder vind je 5 tips voor de juiste balans tussen werk, klussen en minstens zo belangrijk: rust.

1. Spaar vrije dagen op

Weet je dat er een grote klus aan zit te komen? Zorg er dan voor dat je een aantal vrije dagen opspaart, zodat je je goed kunt focussen op de verbouwing. Plan niet al je vrije dagen in een keer achter elkaar in, maar zorg ervoor dat je op een later moment nog verlofdagen op kunt nemen. Je weet namelijk nooit hoe een verbouwing precies gaat verlopen.

2. Stel je leidinggevende op de hoogte

Laat je leidinggevende weten dat je verbouwplannen hebt. Wellicht is het mogelijk om aangepaste werktijden te krijgen, zodat je eerder kunt beginnen met werken. Hierdoor houd je in de middag een aantal uren over om je te richten op de verbouwing. Overleg ook of het mogelijk is om zo nu en dan tijdens kantooruren afwezig te zijn voor eventuele bouwvergaderingen. Op deze manier kom je niet voor teleurstellingen te staan.

3. Stel prioriteiten

Maak voordat je begint aan een verbouwing een helder stappenplan. Ga hierbij eerst aan de slag met klussen die echt nodig zijn. Richt je daarna pas op andere klussen. Bij een tekort aan vrije dagen zorg je er daarmee voor dat het noodzakelijke werk in ieder geval is uitgevoerd.

4. Geef jezelf rust

Met een verbouwing en een drukke baan verdwijnen sociale activiteiten al snel naar de achtergrond. Voorkom dat je teveel hooi op je vork neemt en plan regelmatig een moment van ontspanning of een vrij weekend in. Dit geeft je tevens weer energie om fris aan de slag te gaan.

5. Geef werk uit handen

Een hele verbouwing zelf uitvoeren kost in veel gevallen meer tijd dan van te voren gedacht. Geef klussen die maar niet af komen dan ook uit handen aan een professional. Hoewel het niet altijd makkelijk is om hier aan toe te geven, zal je al snel merken dat het je de nodige rust geeft.

Probeer, ondanks de mogelijke tegenslagen die je kunt krijgen bij een verbouwing, altijd het plezier te behouden in je bouwproject. Hoe combineer jij een verbouwing met je baan? Deel je tips in een reactie.

Https://www.waarzo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *