Het gevaar van mollen in je tuin

Hoe kom je zo snel mogelijk van ongedierte af?
27 oktober 2017
Het online kopen van gereedschap
27 oktober 2017

De meeste Nederlanders hebben flink wat geld in hun tuin geïnvesteerd. Een mol kan deze investering in één keer teniet doen door tunnels te graven, wat tot verzakkingen kan leiden. In dit artikel vertellen we meer over de gevaren van mollen en hoe je deze het beste tegen kunt gaan. Lees snel verder.

Waarom mollen voorkomen?
Een mol kan zonder dat ze het zelf door heeft jouw hele tuin over hoop halen. Zoals je gelezen hebt beweegt een mol zich onder de grond voort, vandaar dat je vaak hoopjes boven de grond ziet. Eén mol is voldoende om jouw tuin binnen een korte tijd over hoop te halen. De meeste Nederlanders zitten hier niet op te wachten, omdat ze veel geld in hun tuin geïnvesteerd hebben. Daarom is het verstandig om er op tijd bij te zijn en mollen te voorkomen.

Hoe kun je mollen voorkomen of bestrijden?
Gelukkig is het een kleine moeite om mollen te voorkomen. Door de juiste mollenverjagers in huis te halen, ben je snel van de mollen af. Eén van de eenvoudigste methodes om mollen te voorkomen, is ultrasone geluiden. Mollen hebben gevoelige oren en zullen uit de buurt blijven wanneer ze de ultrasone geluiden horen.

Wanneer je al last hebt van mollen in je tuin is het effectiever om te kijken naar een mollenklem of een mollenval. Met een mollenklem wordt de mol direct gedood (minder diervriendelijk) en met de mollenval wordt de mol gevangen genomen. Vaak heb je wel meerdere mollenklemmen of vallen nodig, afhankelijk van de grootte van jouw tuin. Meer weten? Kijk op mollenverjagers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *