De tuininrichting van je voortuin
20 augustus 2018
Gereedschap voor het verhelpen van ontstoppingen
4 september 2018

In 2016 herstelde de bouwsector van de crisis. Sindsdien is de bouwsector blijven toenemen. Volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) kan de bouwsector gezien worden als een van de snelst groeiende sectoren. Ook voorspelt het EIB dat de nieuwbouwproductie zal toenemen met maar liefst 4,5 procent in 2018. De economie trekt aan, waardoor er de toenemende vraag naar nieuwbouw en kantoorruimtes.

Arbeidskrachten te kort
Door de toenemende vraag naar nieuwbouw en kantoorruimtes is er een grote concurrentiestrijd in de bouwsector te zien. Ondanks de concurrentiestrijd is er een groot tekort is aan arbeidskrachten met vakkennis. De oorzaak hiervan is de grote uitstroom tijdens de crisis. Nu de bouwsector weer groeiende is, is men positiever te spreken over de bouwsector. Dit leidt tot meer aanwas op de bouwopleidingen. Ook is te zien dat het aantal bouw vacatures toeneemt. In de bouwsector is flexibiliteit van belang, aangezien de bouw elke dag van het jaar actief is. Er is vraag naar verschillende soorten functies in de bouw. Zo was er in 2017 een behoefte aan timmerlieden en werkvoorbereiders, maar de voorspelling voor het werken in de bouw in 2018 en 2019 richt zich meer op projectmanagers in de civiele infra bouw en zzp’ers in de afbouw.

Bouwtrends
Ondanks er een groot arbeidskrachten tekort is blijft de markt zich wel verder ontwikkelen. Momenteel richt de markt zich voornamelijk op de ontwikkelen met betrekking tot het gebruik van de 3D printer en het duurzaam bouwen.

3D printen
De achterliggende gedachte van een 3D printer is voor ontwerpers het besparen van tijd. Met de bouwtekeningen hoeft de ontwerpen alleen de benodigdheden te bestellen, waarna de 3D printer zijn werk doet.

Duurzaam bouwen
Duurzaam bouwen is niet alleen gerelateerd aan het verlagen van het energie verbruik. Het heeft ook te maken met de hoeveelheid duurzame materialen gebruikt worden en of er rekening gehouden wordt met het milieu en de gezondheid van de medewerkers. Daarnaast is ook het recyclesysteem van belang om ervoor te zorgen dat grondstoffen niet opraken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *