Heel je huis kalkvrij met een waterontharder

Zoveel soorten raamdecoratie, welke moet ik kiezen?
4 september 2019
De gietvloer: dé trend van dit moment
16 september 2019

Een waterontharder, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het apparaat wordt aangesloten op een makkelijk bereikbare plek in uw woning, bijvoorbeeld in de keuken, de garage of de trapkast. Deze zorgt ervoor dat het kalk uit het water wordt gefilterd. Vanaf de waterontharder worden er leidingen gelegd zodat het afvalwater met de kalkdeeltjes gemakkelijk afgevoerd kan worden via het riool. Klinkt allemaal hartstikke mooi, maar welke voordelen brengt zo’n waterontharder nou met zich mee? Wij vertellen je er alles over!

Geld besparen
Hoewel het plaatsen van een waterontharder zo op het eerste gezicht een hele investering lijkt, verdient het zichzelf gemakkelijk terug. Denk alleen al eens aan die torenhoge energierekening die jaarlijks bij je onder de neus wordt geschoven. Bij het gebruik van een waterontharder gaan de stookkosten en daarmee het energieverbruik aanzienlijk omlaag. Kalk is een van de grootste vijanden van uw leidingen, want na verloop van tijd vormt de kalk een laagje aan de binnenkant van de leidingen. Ze slibben als het ware dicht, waardoor er steeds minder water doorheen kan stromen. Dit merkt u voornamelijk bij uw verwarming. Want: minder warm water door deze leidingen, betekent minder warmteafgifte. Over een periode van vijf á tien jaar kan deze warmteproductie met zo’n 20% verminderen, waardoor de energierekening stijgt. Met een waterontkalker voorkom je dit probleem en zal je de energierekening zien dalen.

Je (vaat)wasmachine gaat aanzienlijk langer mee
De kalkaanslag in uw wasmachine: iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Huishoudelijke apparaten die water gebruiken, hebben altijd te lijden onder hard water (water met kalk). Een waterontharder biedt hierbij uitkomst! Hoewel de kalkaanslag ook lijkt te verdwijnen wanneer je de wasmachine eens in de zoveel tijd reinigt met azijn, gaat deze handeling de wasmachine zeker niet in de koude kleren zitten. Door het gebruik van water zonder kalk, het zogeheten zachte water, wordt de levensduur van de apparatuur met zo’n 30% verlengt. Om over de kwaliteit van de kleding nog maar te zwijgen. De kleuren zullen minder snel vervagen en gaan langer mee. Dat merk je dan weer positief in de portemonnee!

Een weldaad voor huid en haar
Als kalk al zo’n impact kan hebben op de apparatuur en leidingen in je huis, wat zal het dan al niet teweeg kunnen brengen aan je huid en haar? Nou, eigenlijk precies hetzelfde! Ken je die witte aanslag wat in de loop der tijd zichtbaar wordt in de waterkoker, wasmachine of vaatwasser? Dat is de kalkaanslag waar we het over hebben. Deze aanslag voelt veelal ruw aan en kan forse schade teweegbrengen aan je kleding en aan de apparatuur zelf. Het harde water doet eigenlijk precies hetzelfde met je huid tijdens het douchen. De zeepresten in hard water lossen niet goed op, waardoor deze zeepresten in de loop der tijd neerstrijken op je huid en gaat irriteren. Het gevolg ervan is een droge, ruwe en geïrriteerde huid. Ook je haar kan in de loop der tijd extra droog aan gaan voelen.

Wanneer je last begint te krijgen van deze symptomen, check dan zeker eens de hardheid van het kraanwater bij jou thuis. Een waterontharder kan veel problemen voorkomen en genezen, waardoor de plaatsing hiervan zeker het overwegen waard is. Vraag vandaag nog de offerte van uw ontharder aan via amysoft.nl en ga voor gemak, 15 jaar garantie en lage verbruikskosten.

De badkamer is binnen no-time weer spik en span
Op je vrije dag uren in de badkamer rondhangen om die verrekte kalkaanslag van de kranen en tegels af te schrobben? Met de waterontharder is dat verleden tijd! Natuurlijk verdient de badkamer nog steeds een schoonmaakbeurt, maar je zult meer vrije tijd overhouden voor andere dingen. Daarbij heb je simpelweg een stuk minder schoonmaakmiddelen nodig dan voorheen. Zeep, wasmiddel en glansspoelmiddel werken nou eenmaal een stuk beter met zacht water, waardoor je hier jaarlijks zo’n 25% tot 30% op kunt besparen. Een echte win-winsituatie dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *