Je tuin bij je woning betrekken
8 maart 2019
Zelf klussen, gewoon doen
8 maart 2019

Heb je ook al zo’n zin in de zomer? Lekker op een terrasje zitten, loungen in je tuin, of genieten op het strand? In Nederland zijn we helaas niet altijd even gelukkig met onze zomers, dus des te meer reden om de zomer in huis te halen. Een vrolijke, zonnige inrichting heeft direct effect op je humeur en is vaak met wat simpele veranderingen zo gerealiseerd!

Zomerse vloer
Ben jij nog maar net begonnen met het kiezen van een inrichting en moet jij nog een keuze maken voor je vloer?
Als je van een zomers effect houdt, kies dan voor steigerhout, of laminaat in die look, in lichte kleuren. Dan krijg je direct het strandhuisje effect.
Ook andere materialen lichte vloeren geven al snel een lekker licht, zomers effect.
Heb je al een vloer waar je tevreden over bent, dan geeft een nieuw vloerkleed ook direct een groot effect. Kies voor een lichte kleur, of juist een patroon met vrolijke zomerse kleuren.

Planten
Planten zorgen direct voor een warm effect in je huiskamer, maar met de keuze voor planten die je in vakantielanden ook in de natuur ziet, haal je een stukje van dat zomereffect in je huis. Kies voor vrolijk gekleurde, bloeiende planten, of juist voor een oase van groen met palmen en ficus.  Houd wel rekening met de plaats waar je ze zet, de meeste planten houden wel van een lichte standplaats, maar als ze de hele dag in direct zonlicht staan kunnen ze verbranden.

Buitenkussens voor binnen
Waarom zou je je lekkere palletkussens alleen buiten gebruiken? Ze zijn super comfortabel en te krijgen in hippe kleuren en prints. Maak binnen je eigen loungeplek lekker bij een raam, maar wel met de comfortabele warmte van jouw verwarming. Als de zon dan naar binnen schijnt op jouw gezicht, waan je je op een zomerterras op Ibiza! Zo kun je urenlang zitten kletsen of een boek lezen, op je eigen loungeplek binnen. Nu alleen nog die lekkere cocktail en tapas hapjes.

Vrolijke kleuren voor je accessoires
Het ligt natuurlijk voor de hand, maar een zomers effect aan je inrichting geven, heeft vooral te maken met de kleuren die je gebruikt.
Je kunt een muur schilderen, of een patroon maken met wat gekleurde vlakken, maar lang niet iedereen zal zin hebben om ieder seizoen aan de slag te gaan met verfkwast en rollers.
Gelukkig hoef je niet per se aan de slag te gaan met verf of behang voor een zomerse make over, vrolijk gekleurde accessoires geven snel hetzelfde, zonnige effect.
Leg vrolijk gekleurde kussens op je bank, kies voor vaasjes in mooie kleuren en vul ze met zomerse bloemen.
Je kunt kiezen voor een combinatie van pastelkleuren, maar je kunt ook juist voor wat feller gekleurde accessoires gaan, als je meer aan een Zuid-Amerikaans sfeertje denkt.
Zomer heeft tenslotte op elk continent zijn eigen sfeer en kleurcombinaties, dus ga voor de zomersfeer waar jij je het prettigst bij voelt!

Bron: www.schilder-inutrecht.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *