Gereedschap voor het verhelpen van ontstoppingen

Het bouwen van nu
20 augustus 2018
Kwaliteit van reparaties aan uw muur en fundering
4 september 2018

Ontstoppingen kunnen een grote ergernis vormen voor woningbezitters. Dit is niet voor niets! Als gevolg van een verstopte afvoerleiding kan er een vervelende stank in huis komen te hangen. Daarbij zal het steeds lastiger worden om een toilet door te spoelen, de gootsteen te gebruiken, enzovoorts. Het water loopt immers steeds moeizamer weg, als gevolg van de verstopping. Gelukkig bestaan er verschillende vormen van gereedschap, waarmee een verstopping kan worden verholpen. Zo hoeft u niet direct een ontstoppingsbedrijf in te schakelen!

Let wel, vaak werken deze vormen van gereedschap enkel bij een beginnende verstopping. Mocht de verstopping groter zijn, dan kunt u niet anders dan het inschakelen van een ontstoppingsbedrijf. De ontstoppers kunnen de afvoer in zo’n situatie onder een hoge druk voor u doorspuiten. Zo wordt het restafval letterlijk naar de centrale riolering afgevoerd.

Afvoerleidingen ontstoppen met een trekveer
De trekveer is een van de populairste hulpmiddelen bij het ontstoppen van een verstopte afvoer. Het gaat hierbij om een hele lange, flexibele veer die door de afvoerleiding geduwd kan worden. Op deze manier komt het restafval in de afvoer los te zitten van de afvoerwanden. Door de afvoer vervolgens enkele minuten door te laten spoelen kan een verdere afvoerverstopping voorkomen worden. Een trekveer is bij iedere bouwmarkt te koop. Voor een optimaal resultaat kunt u de trekveer combineren met andere hulpmiddelen.

Maak gebruik van soda voor een ontstopping
Ook soda is een zeer geschikt hulpmiddel om een afvoerverstopping te verhelpen. Soda is bij een supermarkt aan te schaffen en biedt ook hulp bij het onderhouden van verschillende huishoudelijke apparaten. De ontvettende werking van soda maakt dat de vette haren of bijvoorbeeld zeepresten in de afvoer los komen te zitten. Net als bij het gebruik van een trekveer, is het ook bij soda belangrijk om de afvoer enige tijd door te laten spoelen. Doe dit bij voorkeur met heet water, enige tijd nadat u de soda aan de afvoerleiding heeft toegevoegd. Zo heeft de soda tijd om in te trekken, wat het effect vergroot.

Chemische ontstoppingsmiddelen worden afgeraden
Naast de trekveer en soda zijn er verschillende chemische ontstoppingsmiddelen te koop in supermarkten. Houd er rekening mee, dat deze chemische middelen schadelijk kunnen zijn voor het milieu en uw eigen gezondheid. Wanneer u deze middelen toch zou gebruiken, is het belangrijk om heel nauwkeurig te werk te gaan en kinderen of huisdieren uit de buurt te houden. Overigens kan ook de traditionele ontstopper als een handig hulpmiddel worden beschouwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *