Een muizenprobleem op de bouwplaats?

Nieuwe vensterbanken in jouw woning
13 september 2018
Maak je eigen meubilair
14 september 2018

Heeft u te maken met een muizenprobleem op de bouwplaats? In dat geval is een snelle manier van ingrijpen essentieel. Een van de eigenschappen van muizen is hun hoge voortplantingssnelheid. Waar u vandaag nog met slechts enkele muizen te maken heeft, kunnen dit er over een paar maanden al snel tientallen zijn! Daarbij neemt de muis gemiddeld zo’n 13-15 gram aan voeding tot zich per dag. Een paar broodkruimels kunnen zodoende al voldoende zijn voor muizen. Zeker op de bouwplaats is het niet ongebruikelijk, dat men zonder bord eet. De kruimels die hierbij op de grond vallen trekken de muizen aan.

In dit artikel beschrijven we hoe u een muizenprobleem op de bouwplaats aan kunt pakken. Vaak is het verstandig om professionele hulp in te schakelen bij een muizenplaag. Zo voorkomt u dat de muizen voor schade aan bouwmaterialen zorgen.

Oorzaken van een muizenplaag op de werkplaats
De voornaamste oorzaak van een muizenplaag op de werkplaats, is het feit dat men vaak niet goed oplet waar voedingsresten achterblijven. Denk hierbij niet alleen aan de reeds beschreven broodkruimels, die tijdens de lunch op de grond vallen. Ook worden er regelmatig bananenschillen of de klokhuizen van appels weggegooid. Deze zullen immers vergaan, waardoor het geen kwaad kan om ze elders op de bouwplaats achter te laten. Voordat fruitresten echter vergaan zijn, kunnen ze muizen hebben aangetrokken.

Tip: maak gebruik van meerdere, stevige afvalemmers op de werkplaats! Afvalzakken worden afgeraden, omdat muizen deze eenvoudig open kunnen knagen.

Gebruik van muizengif in de open lucht is verboden
Het kan verleidelijk zijn om de muizen te bestrijden, door muizengif in te zetten. Het gebruik van muizenvallen is gezien de grootte van een bouwplaats vaak niet effectief. Muizengif mag echter alleen binnen woningen gebruikt worden. Zou u dit op de bouwplaats zelf gebruiken, dan loopt u het risico dat bijvoorbeeld vogels of katten het vergif als voedsel aanzien. Zij zullen ernstig ziek worden of sterven, waardoor men besloten heeft dat het vergif niet in de open lucht gebruikt mag worden.

Professionele hulp inschakelen bij een muizenplaag
Schakel een professionele ongediertebestrijder in, om de muizen van de bouwplaats te verjagen. Een ongediertebestrijdingsdienst beschikt over verschillende extra hulpmiddelen, die het relatief eenvoudig maken om de muizen op een efficiënte wijze te bestrijden. Bekijk deze website eens, om te zien wat een ongediertebestrijder voor u kan betekenen op de bouwplaats. Zorg er daarbij voor dat u de hoeveelheid afval op de bouwplaats tot een minimum beperkt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *