Een dennenboom, ook leuk na de kerst

Welke soorten zonwering zijn er?
5 oktober 2018
Zonder wind in de tuin zitten
17 oktober 2018

Met kerst worden er massaal dennenbomen gekocht. De boom wordt opgetuigd met de mooiste lampjes, ballen en slingers. Vaak wordt de kerstboom ongeveer een week voor kerst gekocht en een of twee weken na kerst gaat de boom weer weg. Het is echter zonde om de boom weg te gooien. Je kunt hem prima in je tuin zetten en misschien kun je hem volgend jaar weer gebruiken. Dit scheelt je volgend jaar kosten en je hebt meteen een mooie boom in je tuin.

Hoe zet je de boom in de tuin?
Als je van plan bent om de dennenboom na de kerst in de tuin te zetten is het belangrijk dat je hem binnen al goed verzorgd. Koop een boom met een grote kluit en zet hem in een pot gevuld met potgrond. Zo lang de boom binnen staat, geef je hem elke dag flink water. Zo voorkom je dat deze uitdroogt. Na de kerst graaf je een kuil in de grond waar je de boom in zet. Zorg ervoor dat de boom genoeg ruimte heeft. Laat de boom niet te lang binnen staan, hoe korter de boom binnen staat hoe groter de overlevingskans.

Hoe verzorg je de boom in de tuin?
Zodra je de boom in de tuin hebt gezet is het belangrijk om hem goed te blijven verzorgen. De boom heeft namelijk heel wat te lijden gehad toen hij binnen stond. Zorg er daarom voor dat de boom ook buiten voldoende water krijgt. Let er daarnaast op dat de boom genoeg ruimte heeft om te groeien, dennenbomen kunnen zowel in de lengte als in de breedte nog een heel eind groeien. Wanneer je goed voor de boom zorgt, is de kans het grootst dat je hem volgend jaar nog een keer kunt gebruiken.

Liever geen echte kerstboom?
Als je er voor kiest om geen echte kerstboom aan te schaffen met kerst kun je deze daarna natuurlijk niet in de tuin zetten. Toch kun je ook dan genieten van dennenbomen. Ga gezellig met je familie naar een dennenbos en geniet van de mooie natuur. Kinderen vinden het vaak heerlijk om in het bos te spelen en om takjes, kastanjes en dennenappels te verzamelen. Zo kun je ook zonder het aanschaffen van een dennenboom genieten van de mooie bomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *