Duurzame decoratie voor elke tuin

Walkie talkie voor professioneel gebruik
20 augustus 2018
Zelf speeltoestellen maken
20 augustus 2018

De inrichting van een tuin is gebaseerd op persoonlijke smaak en ook het budget speelt een vrij grote rol. Daarom kan de keuze wel eens vallen op goedkopere tuinmeubelen en decoratie afkomstig uit budgetwinkels. Maar na verloop van tijd vervagen de kleuren van de decoratie en ziet het geheel er meer vervallen uit dan dat het moet uitnodigen om gezellig buiten te gaan zitten. Kies daarom voor duurzame tuindecoratie, daar heb je zeker een lange tijd plezier van.

Groene decoratie
Het is natuurlijk mogelijk om de tuin in te richten met meubelen, patronen in de tegels, mooie grasvelden of een leuk schuurtje. Maar heb je ook al goed nagedacht over welk groen je in de tuin wilt hebben? En dan het liefst planten, bomen of bloemen waar je het hele jaar plezier van hebt. In het kader van duurzaam zijn sierbomen een goede optie. De mooie kleuren van de bladeren geven je tuin een mooie sfeer en in de zomer kan je lekker in de schaduw van de boom zitten. Aan het onderhoud ben je niet heel veel tijd kwijt; eens per jaar snoeien is vaak voldoende. Sierbomen kopen kan online of neem eens een kijkje bij een tuincentrum bij jou in de buurt.

Duurzaam is ook milieuvriendelijk
Bij duurzaam denk je niet alleen aan iets wat lang meegaat, maar ook aan iets dat milieuvriendelijk is. Bovenstaande optie is wat dat betreft al een hele goede, maar er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de afscherming van de tuin. Hier zet je een hek of schutting omheen. Maar is een simpele schutting ook mooi om naar te kijken? In dit geval kan je namelijk ook eens iets kiezen voor iets anders in de vorm van een raster, gevuld met kokosbast. Door de eigenschappen zal het kokos niet gaan rotten door de verschillende weersomstandigheden, zo kan je een flink aantal jaren genieten van deze duurzame schutting.

Geef je planten een stevige plek
Wanneer je naast de sierbomen graag nog andere bloemen en planten in je tuin wilt, kan je ervoor kiezen om deze in losse bloempotten neer te zetten. Maar ook deze zullen na verloop van tijd gaan slijten, of ze vallen om tijdens een stevige storm. Zonde van de plant en de bloempot. Om dit te voorkomen kan je ook bloembakken in je tuin laten bouwen. Zo weet je zeker dat je een stevige ondergrond hebt voor je planten en is het zelfs mogelijk om een kleine moestuin aan te leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *