De zoektocht naar een geschikte woning

Een nieuwe trap of de oude laten renoveren?
29 mei 2018
3 tips voor het inrichten van de zolder
21 juni 2018

De zoektocht naar geschikte woonruimte kan vaak een veel tijd in beslag nemen. Niemand is immers hetzelfde en vaak heeft een woning naast voordelen ook nadelen. Dat geldt niet alleen voor een woning, ook een appartement kan nadelen hebben. Met name als je voor het eerst een woning of een appartement gaat kopen kun je te maken krijgen met zaken waar je niet altijd bij stil staat. Zo is er bij de aankoop van een appartement vaak ook sprake van een Vereniging van Eigenaren. Het VVE beheer is dan vaak in handen van de bewoners van de appartementen. Zij zijn immers vaak ook de eigenaren van de appartementen. Door je goed te laten informeren over je rechten en plichten ten aanzien van de VVE kun je veel voordeel behalen. Kijk eens op www.247vvebeheer.nl

Taken bij het VVE beheer
Strikt genomen heeft een VVE een aantal belangrijke taken. Allereerst is er het onderhoud van het appartementencomplex. Het gaat dan vaak om het onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van dakgoten, het reinigen ervan en het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes. Om deze kosten te kunnen dragen wordt er periodiek een bijdrage in rekening gebracht bij de leden van de VVE. Deze kosten zijn vastgelegd in de zogeheten splitsingsakte. Dit klinkt heel officieel, maar dit is noodzakelijk om duidelijkheid te scheppen richting de leden van de VVE. Overigens is de oprichting van een VVE bij wet verplicht. Hier vloeit dan ook het VVE beheer uit voort, iets wat vaak door het bestuur van de vereniging wordt gedaan.

Houten trappen
Naast een design trap wordt er ook vaak gekozen voor een houten trap. Deze geeft uw woning een persoonlijke uitstraling, omdat u hiermee bepaalde elementen kunt accentueren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een robuuste trap, die goed in een huis zou passen met heel veel ruimte. Of juist een traditionele trap met barokke elementen die de warme sfeer in uw huis benadrukt. U kunt kiezen voor een eenvoudige en stijlvolle trap, maar ook voor een variant met verschillende ornamenten.

Een VVE is een vereniging met inspraak
Een VVE is een vereniging waar de eigenaren van de appartementen lid van zijn. Het is wettelijk niet mogelijk om een appartement te bezitten en geen lid te zijn van de VVE. Als lid bepaal je dus samen met de andere leden hoe het VVE beheer wordt ingevuld. Normaliter is er dan ook een jaarlijkse ledenvergadering waarin besluiten worden genomen. Indien er sprake is van nieuwbouw dan zal de eerste vergadering een oprichtingsvergadering zijn. Op die vergadering wordt de VVE geactiveerd en worden alle relevante beslissingen genomen, bijvoorbeeld over de financiële bijdrage en het stemrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *