De voordelen van metalen golfplaten

Maak je eigen meubilair
14 september 2018
De verschillende varianten steigerhout
14 september 2018

Het dak van je schuur of carport heeft wat extra bescherming nodig om te zorgen dat de constructie ook helemaal dicht is. In dit geval komen golfplaten dan ook goed van pas. Wanneer je op zoek gaat naar de verschillende soorten, kom je een aantal varianten tegen. Zo zijn er bitumen golfplaten, golfplaten van vezelcement, pvc golfplaten en metalen golfplaten. Deze laatste soort wordt ook steeds vaker gebruikt door woningcorporaties. Dat heeft weer te maken met de vele voordelen die het materiaal biedt.

Ook geschikt als gevelbekleding
Bij golfplaten denk je wellicht gelijk aan dakbedekking. Maar de metalen golfplaten, ook wel bekend onder de noemer stalen golfplaten, zijn ook te gebruiken als gevelbekleding voor je woning of schuur. De golfplaat zelf is opgebouwd uit verschillende lagen (waaronder zink), waardoor het ultieme bescherming biedt tegen alle weersinvloeden. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende profielen en in een aantal kleuren, op deze manier kan jij een unieke uitstraling geven aan elk gebouw.

Eenvoudige montage
Eindeloos moeten sjouwen met zware platen is bij de metalen versie niet van toepassing. Deze golfplaten zijn zeer licht van gewicht en daarom zeer handzaam. Hierdoor is het heel eenvoudig om deze onder je arm te klemmen, terwijl je ondertussen op een ladder klimt. De metalen golfplaten kan je eenvoudig bevestigen aan verschillende constructies, zoals een houten ondergrond. Wij raden je aan om hiervoor dak- en gevelschroeven te gebruiken. In deze schroeven zit namelijk een EPDM ring, zodat je geen last krijgt van lekkage.

Materialen bestellen
Wil je graag aan de slag met de bedekking van je overkapping of schuur? Dan kan je het beste golfplaten bestellen bij een specialist. Deze zorgt niet alleen dat je de metalen golfplaten aanschaft in de juiste afmetingen, maar helpt je ook aan de rest van de materialen zodat je straks gelijk aan de slag kunt. Ook als je verdere vragen hebt over de mogelijkheden, montage of materialen van de andere golfplaten kan je terecht bij de specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *