De verschillende varianten steigerhout

De voordelen van metalen golfplaten
14 september 2018
Zo ontspan jij tijdens de verbouwing
14 september 2018

Steigerplanken worden vaak gebruikt in de bouw om hier een stevige loopbrug van te maken. Maar door de robuuste look van het hout is dit materiaal tegenwoordig ook zeer geliefd om te gebruiken voor het interieur. Zo wordt steigerhout gebruikt om stoelen en tafels van te maken. Maar het is ook erg populair als wanddecoratie of om in de deurtjes van bijvoorbeeld de keukenkastjes te verwerken. Waarom steigerhout zo geliefd is? Ten eerste is het zeer sterk. Daarnaast is het verkrijgbaar in een aantal verschillende varianten.

Verschillende bewerkingen
Steigerhout bestaat uit vurenhout. Van origine oogt het hout robuust. Niet iedereen is liefhebber van de originele uitvoering, daarom zijn er ook geïmpregneerde varianten verkrijgbaar. Zo vind je naast de blanke versie ook een variant in het groen en zwart. Het hout kan ook door een borstelmachine gehaald worden, zodat je glad hout krijgt. Of ga voor een variant met de old look. Het steigerhout heeft in dit geval een grijze kleur en ziet eruit alsof het gebruikt is. Dit kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur als je liefhebber bent van de industriële look.

Steigerhout zelf bewerken
Je kunt steigerplanken bestellen in een aantal verschillende varianten, maar het is ook mogelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ga naar de bouwmarkt en zoek naar de verschillende washings. Met deze beits geef jij het steigerhout de uitstraling die jij wil. Met een whitewash maak jij het hout bijvoorbeeld een stuk lichter. Je kunt het hout helemaal behandelen met deze wash, of juist een gedeelte zodat je juist een wat meer stoere uitstraling geeft aan je interieur.

Geef steigerhout een lange levensduur
Onthoud dat wanneer je tuinmeubels hebt van steigerhout, het weer invloed kan hebben op de kwaliteit van het hout. Vooral wanneer het niet beschermd is tegen vochtig weer of het water niet weg kan lopen, zal het steigerhout snel vergaan. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat je het steigerhout regelmatig insmeert met beits voor een beschermende laag. Zet de meubelen voor de rest op een plek waar veel zonlicht staat, of dek de meubelen af wanneer je ze niet gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *