De verschillende uitvoeringen van een portofoon

3x wat jij moet weten over de betonlook vloer
20 augustus 2018
Boels, de totaalleverancier
20 augustus 2018

Een portofoon is een handige gadget op het gebied van snel en efficiënt met je collega’s communiceren vanaf een lange afstand. Dit apparaat maakt het zelfs mogelijk om met meerdere personen tegelijk te praten. Het is in dit geval natuurlijk wel verstandig om aan te geven wanneer je het bericht duidelijk hebt ontvangen om zo de vaart in het gesprek te houden. Zo kan het voorkomen dat je naast de standaardfuncties ook behoefte hebt aan extra mogelijkheden, zoals video. Verdiep je daarom goed in het huidige assortiment, er zijn namelijk tal van portofoons verkrijgbaar.

Analoge portofoon
Een analoge portofoon is eigenlijk een synoniem voor de klassieke walkie talkie zoals we die allemaal kennen. Deze analoge versies zijn ook de meest voordelige portofoons die verkrijgbaar zijn op het moment en je hebt geen vergunning nodig om deze te kunnen gebruiken. Houd er echter wel rekening mee dat een analoge portofoon maar één frequentie kan gebruiken. Hierdoor is het voor buitenstaanders die met hun walkie talkie inloggen op hetzelfde kanaal mogelijk om de gesprekken af te luisteren of te verstoren. Het is dus verstandig om tijdens deze gesprekken geen privacygevoelige informatie uit te wisselen.

Smartportofoon
Een smartportofoon heeft wat meer mogelijkheden dan een analoge portofoon. Zo is het mogelijk om meerdere gespreksgroepen in te zetten per frequentie, van tevoren kan je bepalen op welke frequentie(s) je het gesprek start. Contact leggen via een portofoon gaat doorgaans via gesprekken, maar met deze variant is het ook mogelijk om contact te leggen via video. Verder zal je in de productbeschrijvingen van deze portofoon vaak teruglezen dat je het apparaat als het ware kunt gebruiken als een smartphone. En dat is zeer handig wanneer je op zoek bent naar geschikte professionele portofoons voor jouw organisatie.

Optimale ontvangst
Heb je regelmatig last van ruis tijdens de gesprekken via de portofoon? Of kan je geen contact leggen over een lange afstand, terwijl de specificaties wel aangeven dat dit mogelijk moet zijn? Dan is er sprake van een verstorende factor of je zit te ver van een antenne verwijderd. Dit los je op door zelf een antenne te plaatsen. Deze zijn los verkrijgbaar, net als andere handige accessoires zoals draagtasjes en headsets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *