De verschillende soorten zonwering

Hoe de BIM methode in je voordeel werkt
29 oktober 2018
7 Tips voor het opknappen van een jaren 30 huis
31 oktober 2018

Zonwering is belangrijker dan je denkt. Het zorgt voor een aangename binnentemperatuur en daarnaast kan de juiste soort zonwering veel sfeer brengen aan je interieur. Maar er zijn zoveel soorten zonwering. Waar kan je allemaal uit kiezen? In deze blog staat alles wat je moet weten over de verschillende soorten zonwering.

Rolgordijnen
Rolgordijnen passen in elk interieur. Een rolgordijn is een gordijn dat op- en afgerold kan worden. Een raam kan eenvoudig worden afgedekt middels een rolgordijn. Er zijn verschillende soorten transparantie mogelijk. Als je niet houdt van lichtinval tijdens het slapen zijn verduisteringsrolgordijnen de ideale oplossing. Dergelijke gordijnen laten geen licht door.

Paneelgordijnen
Paneelgordijnen zijn zeer geschikt indien je grote ramen wil voorzien van zonwering. De gordijnen bestaan uit brede panelen van stof die samen een gordijn vormen. Paneelgordijnen bieden veel flexibiliteit. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een grote variëteit aan kleuren en dessins. Hierdoor kan je je nieuwe paneelgordijnen naadloos laten aansluiten op je interieur en eigen stijl. Daarnaast kan een paneelgordijn ook gebruikt worden als scheidingswand. Door de discrete uitstraling zijn ze uiterst geschikt voor een moderne werkomgeving.

Plissés
Plissés zijn geplooide gordijnen. Er zijn twee varianten, namelijk het soort plisségordijn die je uitvouwt van boven naar beneden en het soort die je van beneden naar boven uitvouwt. De gordijnen zijn veelzijdig en flexibel in gebruik. Ze zijn op vrijwel alle ramen te monteren, of het nu gaat om dakramen, lichtkoepels, kiepramen, draairamen en grote of kleine glasoppervlakken. Met plisségordijnen is alles mogelijk. Bovendien creëren ze een mooi afgewerkt, modern en toch onopvallend beeld.

Lamellen
Lamellen zijn verticale panelen die met elkaar een gordijn vormen. Ze bieden een goede bescherming tegen licht en warmte. Lamellen zijn handmatig bedienbaar, maar ze zijn ook beschikbaar met elektrische bediening. Lamellen kunnen met de zon meegedraaid worden, waardoor de inval van het licht bepaald kan worden. Lamellen geven een stijlvolle uitstraling aan de ruimte waar ze hangen.

Jaloezieën
Jaloezieën zijn horizontale panelen die met elkaar een gordijn vormen. Met jaloezieën stem je de gewenste lichtinval en hoeveelheid privacy makkelijk af. Jaloezieën zijn praktisch in gebruik maar daarnaast zijn ze ook tijdloos, modern en geven ze sfeer aan een ruimte. Ze zijn beschikbaar in zowel handmatige besturing als elektrisch.

M+N projecten
Als je op zoek bent naar goede kwaliteit zonwering gecombineerd met een uitstekende service, ben je bij M+N Projecten aan het juiste adres. M+N Projecten is al meer dan 25 jaar actief als fabrikant van zon- en lichtwering en verduistering voor binnen. Zij leveren kwalitatief hoogwaardige producten die niet alleen lang meegaan maar ook het milieu ontzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *