De vele voordelen van schuifdeuren

Zelf klussen, gewoon doen
8 maart 2019
Gevelkachels
8 maart 2019

In ieder huis, gebouw of schuur zijn natuurlijk deuren te vinden, maar heb je ook wel eens nagedacht over het plaatsen van een schuifdeur? Een schuifdeur kan namelijk vele voordelen met zich meebrengen. Zo kan het gemakkelijk 2 ruimtes met elkaar combineren! In dit blogartikel zullen we de grootste voordelen van schuifdeuren aan bod laten komen.

Meer ruimte door schuifdeuren
In veel gevallen kan een schuifdeur aanzienlijk ruimte besparen. Dit heeft er mee te maken dat een schuifdeur in veel gevallen langs de muur af geplaatst kan worden. Hierdoor scheelt het erg veel ruimte, in plaats van een normale deur. Een normale deur heeft namelijk een grote ruimte nodig om open te kunnen. Een schuifdeur gebruikt de ruimte vlak langs de muur. Daarnaast heb je bij een schuifdeur ook niet perse een deurklink nodig. Dit kan in veel gevallen een oplossing zijn.

Gemakkelijk ruimtes verbinden door het gebruik van een schuifdeur
Bij grotere ruimtes is het in veel gevallen gewenst ze kleiner te maken, als er bijvoorbeeld twee groepen aanwezig moeten zijn. Denk er bijvoorbeeld aan om een grote woonkamer met de keuken te kunnen scheiden. Dit zal er voor zorgen dat er geen overlast komt van de andere ruimte in de woonkamer. Natuurlijk zijn er nog vele verschillende voorbeelden en ook manieren om dit op te lossen. Het voordeel van de oplossing van een schuifdeur is dat het gemakkelijk te verbinden is, door de schuifdeuren open te zetten, maar ook gemakkelijk af te sluiten is, door de schuifdeuren dicht te doen.

Schuifdeuren verbinden het huis met de tuin
Niet alleen andere ruimtes in het huis kunnen bij elkaar getrokken worden door middel van schuifdeuren, ook bijvoorbeeld de tuin kan door middel van een schuifdeur betrokken worden bij het huis. Zo kun je er bijvoorbeeld in de zomer voor kiezen om de schuifdeuren open te zetten, waardoor je vanuit het huis regelrecht de tuin in loopt. Mocht het buiten te koud zijn of iets dergelijks, zijn de schuifdeuren gemakkelijk weer dicht te maken. Dit zal er voor zorgen dat wanneer je bijvoorbeeld een feestje geeft, je de ruimte vele malen groter kunt maken, dan wanneer je er een muur of éénzijdige deur plaatst.

Schuifdeuren kunnen goed beveiligd worden
Ook schuifdeuren kennen goede beveiligingssystemen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de beveiliging van deze deuren. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor erg dik en stevig glas, wat daarnaast ook erg goed isoleert, maar ook kunnen er goede sloten op geplaatst worden. Denk er bijvoorbeeld aan om een meerpuntssluiting te plaatsen op je schuifdeur. Dankzij deze beveiliging wordt de schuifdeur niet op één plek beveiligd, maar op meerdere. Dit zal inbrekers erg vertragen of afschrikken waardoor je huis ook met schuifdeuren erg goed beveiligd is. Denk daarom bij het plaatsen van een schuifdeur die aan de buitenkant van het huis zit, goed op welke sloten er geplaatst gaan worden. Hier zit namelijk erg veel verschil in!

Bron: atmyhome.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *