Dit is waarom je een kast op maat moet laten maken!
23 mei 2019
Spiegelkast voor in de badkamer
17 juni 2019

U kent het vast wel: op een bepaalde plek in uw woning zou het super handig zijn om een kast te plaatsen, maar het lijkt vrijwel onmogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld door een schuine kap, door de rondlopende vorm in uw woning. Dit is frustrerend, want je weet deze plek maar niet goed te gebruiken en een kast ergens anders plaatsen neemt nog meer ruimte in beslag. Gelukkig is er een oplossing: een kast op maat

Wellicht bent u nog niet zo bekend mee met de term en wellicht weet u er alles van, een Kamer en Suite. Met een Kamer en Suite hebben we het over de combinatie van een voor- en achterkamer, welke veelal wordt gescheiden door één of twee elegante schuifdeuren. Op onderstaande foto kunt u een beter beeld krijgen van zo’n kamer en Suite. De voorkamer heeft oorspronkelijk de functie om (zakelijke) gasten te ontvangen. De achterkamer is hierbij meer bedoeld voor de familie zelf. Vandaag de dag hebben de kamers vooral een esthetische functie en komen ze de laatste jaren helemaal terug. In dit artikel worden twee stijlen Kamer En suites beschrijven.

Belle epoque stijl
Het belle epoque tijdperk staat ook wel bekend als het mooie tijdperk en verwijst naar de periode voor de eerste wereldoorlog. Er eerste maatschappelijke rust en dit mocht ook getoond worden. Zoals als de naam al doet vermoeden, vinden deze Kamer en Suites hun oorsprong in de Franssprekende delen van Europa. De stijlelementen van deze periode verwijzen naar het mooie karakter van dit tijdperk en hebben een rijke en authentieke uitstraling. Hoge plafonds, sierrijke profileringen en strakke deurlijsten. De doorgangspanelen werden in perspectief schuin geplaatst om zo een uniek diepte effect te creëren.

Jaren ’30 stijl
Deze stijl komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Dit tijdperk vertoont veel overeenkomsten met wat we vandaag de dag, de ‘moderne’ stijl zouden noemen. Witte strakke lijnen gecombineerd met een lager gebouwd plafond. Het glas in lood en facetglas zijn eveneens duidelijk aanwezig in de schuifdeuren.

Wil je meer weten over mogelijkheden van een kamer en suite en of dit in uw huis past, klik dan op de link. Hier kunt u van allerlei voorbeelden en informatie vinden over Kamer En suites.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *