De gietvloer: dé trend van dit moment

Heel je huis kalkvrij met een waterontharder
16 september 2019
Hout: wat voor verf te gebruiken?
16 september 2019

Daar waar de gietvloer eerst nog het imago had van een industriële bedrijfsvloer, verplaatst deze trend zich binnen no-time naar de privésferen. Menig woning wordt al gesierd met een functionele gietvloer. En dat is niet voor niets! De gietvloer heeft een luxe uitstraling, is volledig vlak en naadloos en past binnen vrijwel ieder interieur. Daarnaast functioneert deze vloer op iedere plek in huis door zijn vochtwerende werking. Benieuwd waarom deze praktische vloer ook binnen uw woning past?

Het gemak van naadloos en vlak
Een van de kenmerken van een gietvloer is het feit dat deze vloer volledig vlak en naadloos wordt gelegd. Ideaal met knoeiende kinderen en verharende huisdieren in huis, want je hebt geen last van naden en kieren. Ophopend vuil in de naden van de vloer is per direct verleden tijd. Dit scheelt een hoop poets en veegwerk. Daarnaast is deze vloer met zijn naadloze vormgeving ook volledig waterdicht en dus ideaal voor vochtige ruimtes. Zelfs de badkamer mag er aan geloven! Terwijl de herfst nog heel even op zich laat wachten, maken wij ons alvast op voor een hevige regenval. Hoe fijn is het dat je met een gietvloer niet meer bang hoeft te zijn voor kromtrekkende vloeren. Laat die regen maar komen!

In alle soorten en maten
Wie denkt dat een gietvloer geen sfeer kan geven aan een woning en daarmee meer thuishoort in een bedrijfspand, heeft het goed mis. Het aanbrengen van een gietvloer in een woning wordt steeds populairder. Mede dankzij de vele mogelijkheden. Een gietvloer hoeft lang niet altijd grijs of wit te zijn, maar is verkrijgbaar in iedere gewenste kleur. Creëer rust in je woning door voor één kleur te kiezen of ga voor een speels effect door twee kleuren met elkaar te mengen. Een voordeel van de laatste variant is dat je eventuele viezigheid op de vloer minder goed ziet. Gietvloeren zijn er simpelweg in alle soorten en maten. Op gietvloer-gietvloeren.nl kun je rustig kennis maken met alle soorten gietvloeren en bepaal je snel welke vloer het beste bij jou en je inrichting past.

De PU gietvloer
De polyurethaan gietvloer, in de volksmond ook wel PU gietvloer genoemd, wordt gemaakt van kunstof. Deze kunststof gietvloer is een goede en populaire keuze voor in huis, omdat het kunstof de vloer licht flexibel maakt. Dit klinkt niet per se als een overtuigend punt, maar als we zeggen dat de vloer hierdoor erg comfortabel aanvoelt en geschikt wordt voor vloerverwarming klinkt het wellicht interessanter. Daarnaast is ook deze vloer in bijna iedere gewenste kleur leverbaar, zodat het altijd matcht met jouw interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *