De 5 meest gemaakte verhuisfouten

Handige tips voor besproeien van uw tuin!
30 oktober 2019
Verhuizen hoeft niet duur te zijn, studentverhuizers staan voor je klaar
25 november 2019

Het kan zijn dat je gaat verhuizen in Amsterdam, of in een andere drukke stad. Toch moet er tijdens de verhuizing veel dingen gedaan worden en is de kans op fouten maken ook redelijk groot. Toch kan het verhuizen ook heel leuk zijn. Daarom hebben we ook wat tips om te zorgen dat de verhuizing perfect gaat verlopen. Deze keer waren we juist aan het focussen op de dingen die juist niet fout moeten gaan. Het is goed om dit door te nemen zodat jij deze fouten niet meer hoeft te maken, en bespaar je een hoop tijd.

1. Te laat contracten omzetten
Een verhuizing is niet alleen spullen van de ene woning naar de andere verhuizen, het is helaas meer dan dit. Namelijk de administratie moet ook gedaan worden. Meestal is er al wel gas water en licht aanwezig in de nieuwe woning, dus dat is het probleem niet echt. Het werk zit namelijk in het omzetten van providers van internet, televisie en telefoon abonnementen. Dit kan namelijk wel een aantal weken duren voordat het geregeld is. Begin hier dus al vroegtijdig mee zodat je alles geregeld hebt voor de verhuizing!

2. Te laat beginnen met het inpakken
Hoewel je denkt dat die vanzelfsprekend is, zijn er toch veel mensen die deze fout maken. Het is namelijk het niet op tijd beginnen van het inpakken van de spullen. Het blijkt namelijk dat er veel mensen pas tijdens het inpakken gaan overwegen om het te gaan verkopen. Dit kan je beter doen in een eerder stadium, en ervoor zogen dat het al geregeld is voor de verhuizing.

3. Spullen niet goed inpakken
Ervaringsdeskundigen zeggen dat het fout inpakken van verhuispullen de meest gemaakte fout is, soms gebruikt men in plaats van een verhuisdoos een vuilniszak. Dit gaat vaak niet goed en is de kans dat de spullen er uit scheuren groot. Wanneer je dozen gaat kopen is het handig dat je genoeg sterke dozen koopt, het zou mooi zijn als ze allemaal van dezelfde formaat zijn zodat het met opstapelen in de verhuiswagen makkelijk is.

4. Geen of weinig hulp in schakelen
Als je niet genoeg hulp regelt dan kan het zijn dat je overspannen raakt. Probeer er voor te zorgen dat er genoeg hulp is bij de verhuizing. Je kan vrienden en familie inschakelen om te helpen, maar je moet niet te veel verwachten van mensen die ver boven de 65 zijn. Wanneer je de verhuizing perfect wilt laten verlopen is het handig om een verhuisbedrijf in te huren. Ze hebben veel ervaring in het vak, en zorgen ervoor dat de verhuizing soepel verloopt.

5. Niet genoeg ruimte tijdens de verhuizing
Wanneer je in een drukke stad moet verhuizen kan het altijd erg druk worden op straat. Als je een verhuislift in Amsterdam neer zet, zal dat wat plaats gaan kosten op de straat. Maar voordat je hem neer kan zetten moet je wel zorgen dat daar ruimte voor is. Je moet zorgen dat er genoeg parkeerplaatsen zijn bij beide woningen. Check ook even of de straat breed genoeg is voor een verhuisauto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *