Cosmofin PVC de nieuwe lijn van Icopal voor PVC dakbanen.

Unilin Pir voor de juiste isolatie
24 juli 2017
Kies voor het juiste isolatie materiaal voor uw dak!
5 oktober 2017
Alle blogberichten

Cosmofin PVC de nieuwe lijn van Icopal voor PVC dakbanen.

Icopal levert een nieuw assortiment kunststof dak- en afdichtingsbanen onder de naam Cosmofin PVC. Dit is een PVC dakbedekking die overkomt waaien vanuit Duitsland. In Duitsland is deze PVC dakbedekking al jaren een begrip vanwege de hoge flexibiliteit van het materiaal, de hoge kwaliteit waterwerende bescherming en het is een licht gewicht waardoor de Cosmofin PVC makkelijker te verwerken is. Tot tegenstelling van andere dakbedekking zoals bijvoorbeeld Rubbergard EPDM oftewel Firestone EPDM of Firestone Ultraply TPO.

De samenstelling met een zeer stabiel polyester weefsel in combinatie met het hoogwaardige productie procedé levert een hoge kwaliteit dakbaan op. Doordat de banen erg plat zijn, zijn de dakbanen makkelijk met elkaar te verbinden dit gebeurd tegenwoordig steeds vaker zonder vuur. Door hete lucht kun je tegenwoordig de meeste dakbedekking goed aan elkaar lassen. Ook voor de transport is dit materiaal ideaal. Doordat het materiaal niet veel ruimte in beslag neemt kun je veel PVC dakbedekking in een keer vervoeren.

Cosmofin is leverbaar in diverse maatvoeringen en varianten voor verschillende toepassingen, waaronder platte en hellende daken, daktuinen en parkeergarages. Naast EPDM maatwerk kun je nu ook goed met een PVC dakbedekking maatwerk verrichten. Ook zijn er veel verschillende accessoires beschikbaar zodat je het dak nog beter kunt afwerken.

Daarom kiest u voor Cosmofin:

  • Cosmofin is langdurig kleurvast, UV-bestendig en heeft een grote verouderingsweerstand.
  • Cosmofin PVC dakbanen voldoen aan de hoge eisen van de nationale en internationale keuringsinstituten en hebben zich in de praktijk bewezen.
  • Voor het aanbrengen van Cosmofin dakbanen is geen open vuur nodig, hete lucht volstaat. Hiermee voldoet Cosmofin aan de NEN6050.
  • Cosmofin is een lichtgewicht enkellaags systeem dat makkelijk te verwerken is. Het dak is eenvoudig te onderhouden en reinigen.
  • Met Cosmofin kiest u voor een duurzame oplossing die lange tijd zorgeloos goed functioneert. De materialen die overblijven bij het productieproces worden hergebruikt voor nieuwe hoogwaardige producten.

De juiste isolatie naast Cosmofin PVC
Bent u opzoek naar het juiste isolatie materiaal voor uw platte of hellende dak? Unilin Pir ook wel Utherm Roof Pir is hiervoor het perfecte isolatiemateriaal. Unillin Pir is een isolatiemateriaal wat geproduceerd wordt door UNILIN Insulation die hier in gespecialiseerd zijn. In vergelijking met andere materialen heeft PIR isolatie zeer gunstige kenmerken. PIR isolatie is slanker, eenvoudiger te verwerken en vochtongevoelig.

Https://www.waarzo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *