Hoe kun je de juiste vlechtmachine kopen?
11 april 2019
Meest essentiële hulpmiddelen voor brandveiligheid
11 april 2019

Is het groot aantal bouw vacatures ook jou wel eens opgevallen? Terwijl je in andere branches amper vacatures ziet, zijn de bouw vacatures altijd talrijk geweest en zijn ze dat nog steeds. Wie echt heel graag aan de slag wil zal zich eens moeten verdiepen in bouw vacatures . Want de kans dat je een baan in de bouwwereld vindt is gezien het aantal bouw vacatures levensgroot.

Heerlijk werken in de buitenlucht
Werken in de bouw is leuk. Je draagt verantwoordelijkheid, werkt in de buitenlucht en je werkt vrijwel nooit alleen. In de bouwwereld moet je vaak wel een echte teamplayer zijn dus, zoals ook sociaal zijn helpt. Want zeker als sprake is van grotere bouwprojecten kom je allerlei andere vakmensen van andere bedrijven tegen. Werken in de bouw betekent dat je altijd wel even een praatje kunt maken, als daar tijd voor is.

Vergrijzing slaat toe
Bouw vacatures zijn er ook de afgelopen jaren in voldoende mate geweest. De economische crisis trof de bouwwereld amper terwijl ondertussen ook de vergrijzing toeslaat. Het maakt de roep om vakmensen groter en groter en levert dus steeds meer bouw vacatures op. Gezien het aantal mannen die al op leeftijd zijn en die nog steeds hun bouwwerkzaamheden verrichten , zullen ook de komende jaren ruim voldoende bouw vacatures beschikbaar komen. Let wel, dit geldt voor alle segmenten. Van metselaar tot manager dus.

Tastbaar werk
Werken in de bouw is ook leuk omdat je altijd iets tastbaars maakt en je er mensen vaak erg blij mee maakt. Bovendien zie je een project groeien en ook dat maakt het werken leuk, zoals het elke keer weer genieten is van een afwisselende omgeving. Zit je op kantoor dan zit je en de gehele dag binnen en doe je vaak hetzelfde. En niemand die ziet wat je eigenlijk precies doet.

Volg ondertussen een studie
Niet voor niets worden leerlingen op de scholen steeds vaker gewezen op de mogelijkheden voor een carrière in de bouw. Ook al omdat ervaring en allerlei diploma’s niet het belangrijkste zijn, kun je in de bouwwereld vaak snel aan de slag en is de kans op een vaste baan vele malen groter dan in welke andere branche dan ook. Je kunt solliciteren op een van de bouw vacatures en aan het werk gaan en ondertussen prima een studie volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Er zijn namelijk ook volop doorgroeimogelijkheden in de bouwsector, een toch al heel brede sector waarin je echt alle kanten op kunt.

Winterverlet
Werken in de bouw heeft meer voordelen. Zo kun je financiële ondersteuning verwachten als je zelf een hypotheek af wilt sluiten voor het kopen van een huis en weet je ook dat als de winter streng is, je niet aan het werk hoeft en te maken krijgt met winterverlof, ook wel eens vorstverlet genoemd. Voor de dagen dat je niet je werk kunt doen, krijg je dan een vergoeding. Reageer dus snel op een van de bouw vacatures, wie weet ben je al heel snel aan het werk en heb je een vaste baan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Bouwselect voor bouwvacatures bij jou in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *