Noodverlichting
22 augustus 2019
Plisségordijnen: voor zon of privacy
22 augustus 2019

Niemand wil ongedierte in z’n spouw of nog verder de woning in. Meestal was er echter geen houden aan, zeker door de gebruikte voegen die een soort van boulevard voor ongedierte bleken. Gelukkig zijn er nu de bijenbekjes, die het voor ongedierte amper nog mogelijk maken om je huis binnen te dringen en dat is wel zo fijn!

De voegen blijken een magneet voor ongedierte, de rode loper lag uit
Zo had een muis aan een stootvoeg al genoeg om binnen te komen. Door het gebruik van bijenbekjes is dit voorgoed verleden tijd. Ongedierte kwam vaak je woning via een stootvoeg binnen. Nieuwbouwwoningen hebben vaak op diverse plaatsen een aantal open, verticale voegen. Deze voegen hebben als doel de spouwmuur te ventileren en zijn er voor de vochtafvoer. In de praktijk trekken de voegen vooral ongedierte aan, die de rode loper al uitgelegd zagen. Via de voeg kwamen ze binnen om daar soms voor fikse schade te zorgen aan met name de spouwmuur. Dankzij de bijenbekjes is dit nu voorgoed verleden tijd. Bovendien zie je van afstand niet eens dat er bijenbekjes geplaatst zijn en lijkt het alsof de voegen doorlopen. Gezichtsbedrog dus.

De voeger kan het rooster naadloos dichtvoegen
De bijenbekjes in antraciet kun je tegelijk met de metselwerkzaamheden plaatsen, gemakkelijker is het echter dit te doen als de metselaar klaar is met zijn werk. Dit scheelt je ook geld, want doe je het tijdens de werkzaamheden, dan kijkt de dure metselaar werkloos toe, terwijl de teller voor het uurtarief wel doortikt. Het beste resultaat heb je echter als je net voor er gevoegd gaat worden de bijenbekjes plaatst. De voeger heeft er zo geen last van en kan daarnaast het rooster naadloos dichtvoegen. Ook plaatsing na het voegen is een optie en ook dan heb je geen speciaal gereedschap nodig. Je handen zijn je gereedschap als je gaat werken met bijenbekjes namelijk.

Niet nog meer kosten en moeite
Je drukt de bijenbekjes heel gemakkelijk met je handen in de open voeg. De breedte past zich vervolgens automatisch aan en dan maakt het zelfs niet uit of de voeg wat scheef is. Het achteraf plaatsen van bijenbekjes is de goedkoopste manier om bijenbekjes te plaatsen. Ook voorkom je zo dat er in een later stadium weer bijenbekjes geplaatst moeten worden en je weer extra kosten maakt en moeite moet doen. Een ding is zeker: het werkt gemakkelijker dan de kunststof roosters die ook veel gebruikt werden. Daarnaast zijn ze goedkoper.

Dubbele borging voor extra veiligheid
Met dit product houd je ongedierte buiten de deur. De plaatsing is eenvoudig, je hebt dus geen gereedschap nodig en ze bieden ook nog eens dubbele borging en passen zich aan elke voeg aan. Het inmiddels beroemde bijenbekje is een duurzame oplossing en is het iets waar je woning zeker niet minder mooi van wordt. De bijenbekjes koop je tegenwoordig vrijwel overal en behalve bij de speciaalzaken koop je ze dus ook al bij kleinere retailers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *