Welke buitenverlichting past bij een ‘groen’ dak?
26 augustus 2019
De beste vloer voor je badkamer?
26 augustus 2019

Wil je meer weten over hoe je kan besparen met zonnepanelen? We geven een overzicht van de informatie op dit gebied. Het is handig om van tevoren te weten wat de kosten zijn, hoeveel je er mee kan verdienen, hoeveel energie je bespaart, of je subsidie kan krijgen en er zijn nog veel meer dingen die je moet weten. Daarnaast sta natuurlijk voor de keuze, ga je het zelf aanbrengen of schakel je hier een specialistisch bedrijf voor in? We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Zonnepanelen kopen
Er zijn veel verschillende aanbieders waar je terecht kan om zonnepanelen te kopen. Je kan het in het buitenland doen maar het beste is om dit in Nederland te doen zodat je er zeker van bent dat de producten gekeurd zijn voor de in dit land geldende eisen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten of je subsidie voor zonnepanelen kan krijgen. Volg de link in dit artikel om daar meer over te weten te komen. In Groningen zijn er een aantal speciale regels die te maken hebben met de bevingschade die voor kan komen. Als je eigenaar bent van een woning in het aardbevingsgebied kan je van de NAM € 4000 krijgen om te investeren in duurzame aanvullingen voor je woning zoals zonnepanelen en bijbehorende producten.

Accessoires
Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt om zonnepanelen goed te laten werken. Het belangrijkste hierbij is een omvormer. Net zoals dat er veel verschillende merken zonnepanelen zijn, zijn er ook veel verschillende omvormers. een omvormer zet de opgewekte stroom om in stroom die je kan gebruiken voor dagelijkse doeleinden. Om te ontdekken welke je nodig hebt, raden we je aan om een kijkje te nemen op de website die je via de link in dit artikel kan vinden.

Installeren
En dan is het zover, je moet aan de slag met het installeren van de zonnepanelen. Over het algemeen worden deze op het dak van een woning of bedrijfspand geïnstalleerd. Als je zonnepanelen aanbrengt op je eigen dak dan heb je hier geen vergunning voor nodig. Tenzij andere mensen hier last van kunnen ondervinden. Hou er rekening mee dat de zonnepanelen het beste schuin kunnen worden geïnstalleerd, de hellingshoek moet ongeveer gelijk zijn aan de hoek van het dak. Op een plat dak kan je gebruik maken van een schans zodat de zonnepanelen alsnog schuin in de meest efficiënte richting staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *